Een breakout space bij jou op kantoor? - Alternativ

Een landschapskantoor heeft veel voordelen. Zo bevordert het de gezelligheid en de communicatie: collega’s hoeven hun bureaustoel maar even tot bij elkaar te rollen om kort te overleggen. Maar natuurlijk moet er op kantoor ook geconcentreerd gewerkt worden, en da’s net iets moeilijker in een open office, omdat dat nu eenmaal gepaard gaat met wat meer lawaai.

Niemand wil wellicht terug naar de typische hokjesbureaus van de jaren zestig, en dat hoeft gelukkig helemaal niet. Met een breakout space geef je medewerkers een plek om tot rust te komen en ongestoord te focussen of … om zich net eens goed uit te leven. 

Wat is een breakout space precies? 

Een breakout space is een zone waar teamleden zich kunnen afzonderen. Het blijft natuurlijk een werkplek, maar toch heeft ze een gemoedelijkere uitstraling dan de rest van het kantoor. Ontsnappen naar een andere setting doet niet alleen wonderen voor de productiviteit en creativiteit; het helpt je werknemers ook om stress de baas te blijven. Bovendien kunnen collega’s zich terugtrekken in een breakout space voor een telefoontje of voor overleg in kleine groep, zodat ze de rest van het team niet moeten storen.  

Een breakout space die doet bewegen 

Verder kun je een breakout space voorzien van bijvoorbeeld een tafelvoetbal– of pingpongtafel. Met een stabureau moedig je medewerkers al aan om regelmatig van houding te wisselen, maar een spelletje in de breakout area is natuurlijk nóg effectiever om hen te doen bewegen.  

Aandachtspunten voor je kantoorinrichting 

Of je nu het geluid van botsende pingpongballetjes binnen wil houden, of het lawaai van rinkelende telefoons en zoemende printers buiten wil sluiten: je breakout space moet akoestisch perfect geïsoleerd zijn. Daarnaast maak je de ruimte extra uitnodigend met huiselijke ‘touches’ zoals comfortabele zetels, lage tafels, voldoende planten en – waarom ook niet – een boekenkast en een koffiehoek.  

Natuurlijk stem je de precieze inrichting van de breakout space af op de functie die ze bij jou op kantoor gaat vervullen. Een stiltehoek vraagt om een heel andere sfeer en om andere meubels dan een spelletjesruimte waar werknemers even stoom kunnen afblazen. 

Van analyse tot implementatie 

Hulp nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen je bijstaan met het totaalplaatje, van werknemersbevragingen tot je effectieve kantoorinrichting. Neem dus gerust contact op

Partagez cet article :

Zo wordt jouw kantoor een smart office 

Zie de realisaties