Akoestische panelen en andere manieren om lawaai te beperken

Niks zo erg als na een dag op kantoor vaststellen dat je maar de helft gedaan hebt van wat je jezelf had voorgenomen om te doen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor zo’n gebrek aan productiviteit, en iedereen heeft al eens een mindere dag.

Maar in veel gevallen is lawaai op kantoor de boosdoener. Da’s natuurlijk bijzonder jammer. Als je gestoord wordt, duurt het gemiddeld tien minuten voordat je je terug kunt concentreren op waarmee je bezig was. Akoestische panelen en andere hulpmiddelen zorgen voor een kantoor waar het aangenaam werken is. 

Akoestische panelen en co 

Vloeren en plafonds lenen zich perfect tot akoestische verbeteringen. Dankzij een geluiddempend tapijt hoor je bijvoorbeeld niet elke voetstap of elke bureaustoel die wordt weggerold. Aan het plafond kun je akoestische panelen of ‘baffles’ bevestigen om een hinderlijke galm te vermijden. Je hebt keuze uit tal van stijlvolle exemplaren, dus over de look van je kantoor hoef je je alvast geen zorgen te maken. Akoestische wanden beperken dan weer de overdracht van geluid tussen de werkplekken onderling. 

Zorg voor een aparte keuken 

In de keuken is het vaak gezelligheid troef. Collega’s praten met elkaar; de microgolfoven, vaatwasser en koffiemachine draaien overuren; het bestek klettert op de borden. Het spreekt voor zich dat het vlak bij zo’n rumoerige ruimte moeilijk is om te focussen. Daarom is het geen overbodige luxe om bij je kantoorinrichting de zone rond de keuken te reserveren voor vergaderzalen of ontspanningsruimtes, of om te zorgen dat je de keuken kunt afsluiten. Door in dat tweede geval voor glazen deuren te opteren, behoud je voldoende licht en een ruimtelijk gevoel. 

Zet je teams slim bij elkaar 

Flexplekken zijn helemaal ‘on trend’, maar het blijft een feit dat verschillende teams op verschillende manieren werken. Je marketing- of salesdepartement zal bijvoorbeeld vaker moeten overleggen en brainstormen dan pakweg je boekhouders of programmeurs. Hou daar rekening mee wanneer je eilanden toewijst aan teams, zodat collega’s elkaar niet nodeloos storen

Akoestiek is maatwerk 

Elk kantoor is natuurlijk anders. Daarom bekijken we graag met jou wat de opties zijn om de akoestiek in je kantoor te verbeteren om of de ergonomie in het algemeen te optimaliseren. Neem gerust contact op om eens vrijblijvend te praten. 

Partagez cet article :

Waar je aan moet denken bij een bureau-inrichting

Zie de realisaties