Kantoorinrichting versterkt bedrijfsidentiteit - Alternativ

Je branding stopt niet wanneer je logo op punt staat of je website gelanceerd is. Om je bedrijfsidentiteit echt kracht bij te zetten, moet je er ook je kantoorinrichting op afstemmen.

In 2015 publiceerde Zeynep Dagli van het Department of Interior Architecture and Environmental Design aan Hacettepe University al een paper waarin ze benadrukt dat een welomlijnde identiteit in belangrijke mate bijdraagt tot het succes van een bedrijf én dat interior design die identiteit versterkt.

Interieur als deel van je branding

Interieurinrichting wordt nog vaak over het hoofd gezien in brandingtrajecten. Nochtans is je fysieke ruimte deel van je bedrijfsidentiteit, en zou je er dezelfde regels op moeten toepassen als op je communicatie-uitingen. Alleen zo kan je een totaalervaring bieden die authentiek aanvoelt en klopt. Dat geldt niet alleen voor de buitenwereld, trouwens: het maakt waarvoor je staat als organisatie ook tastbaar voor je medewerkers.

Je missie naar meubels vertaald

Wanneer je bijvoorbeeld als bedrijf prat gaat op je duurzaamheidsinspanningen, dan moeten gerecycleerde materialen, energiezuinige verlichting en duurzame merken de boventoon voeren in je interieurinrichting. Hecht je als organisatie dan weer veel belang aan creativiteit en originaliteit, dan mag je uiteraard niet vervallen in een dertien-in-een-dozijn kantoorinrichting vol beige en grijs.

Over de locaties heen

Zelfs als je opereert vanuit één plek, is het cruciaal om in alle ruimtes dezelfde kleuren, materialen en accessoires te gebruiken. Maar het belang van consistent zijn neemt natuurlijk nog toe naarmate je meerdere kantoren hebt, eventueel verspreid over verschillende landen. Je kantoorinrichting is de ideale manier om eenzelfde uitstraling te garanderen over alle filialen heen, en om medewerkers die heel verspreid zitten toch te laten voelen dat ze deel uitmaken van één team.

Hetzelfde geldt trouwens voor bedrijven die, naast een hoofdkantoor, een of meerdere winkels uitbaten. Verkoop je pakweg stoere outdoor-kledij, dan is het verwarrend om te opteren voor een kantoorinrichting die luxe en gezelligheid uitstraalt. Een handige test? Wanneer je je winkels en je kantoor beschrijft, zou je dat in dezelfde woorden moeten kunnen doen.

Muren als dankbaar palet

Je muren onder handen nemen is een eenvoudige manier om je bedrijfsidentiteit te vertalen naar de werkplek. Beeld je het verschil maar in tussen een kantoor waarvan de wanden bekleed zijn met akoestische panelen in de bedrijfskleuren of met houten latten, of waarbij net de bakstenen zichtbaar gelaten zijn. 

Kantoorinrichting op maat

Ondanks deze algemene tips beseffen we als geen ander dat kantoorinrichting altijd maatwerk is. Kom dus gerust eens praten met onze experts over de vertaalslag van jouw bedrijfsidentiteit naar je interieur.

Partagez cet article :

Het Belang van Ontspanningsruimtes op de Werkplek

Zie de realisaties