fbpx

We are Alternativ_

Renovatie, inrichting, volledig en globaal beheer van uw nieuwe kantoren of werkplekken.

Alternativ, partner en vertegenwoordiger van het merk Steelcase is uitgegroeid tot de specialist in België. Innovatieve, modulaire en complete oplossingen, aangepast aan de nieuwe arbeidswereld.

Alternativ is Steelcase Platinum partner

Het idee centraal in het project_

01

Design & Build / Kantoorinrichting

Analyse en advies in Design & Build

Een sleutel-op-de-deur proces U wenst een volledig en op maat aangepast beheer van het project voor de inrichting van uw nieuwe kantoren? Dan is Design & Build de ideale oplossing! ...

02

Kantoormeubilair

Keuze van meubilair volgens uw behoeften en wensen

"JA" tegen technologische vooruitgang !  ...

03

Renovatie

Volledige renovatie en reorganisatie van de werkruimten

Op een site waar wordt gewerkt! Soms moet een bedrijf verhuizen of renoveren om beter te kunnen werken. En een succesvolle verhuis vereist een goede voorbereiding!...

04

Scheidingswanden

Herontworpen ruimtes voor elk gebruik

Wij zijn al meer dan 25 jaar dé specialist in het ontwerpen van scheidingswanden voor kantoren.  ...

Geïnspireerd ?Nieuws_

We hebben nog veel te leren van de … MaRS-ianen!

MaRS-ianen?

Jawel!

De MaRS-ianen hebben een ongelooflijke innovatiekracht en werken allemaal in de grootste incubator ter wereld.

MaRS, een organisatie gevestigd in Toronto, stelt laboratoria en kantoren ter beschikking van jonge talenten, echte voorlopers die zich willen inzetten voor een betere wereld.

De ruimte waar ze werken, moet dus afgestemd zijn op hun ambities!

Hoe beïnvloedt biofilie het werk op kantoor ?

Biofilie is een concept waarbij de natuur in een leefruimte, een kantoor wordt gebracht.

De zoveelste modetrend?

Nee hoor.

Verschillende studies hebben aangetoond dat natuurlijke elementen in het kantoor integreren een positieve impact heeft op het welzijn en de productiviteit van de werknemers.

Een woordje uitleg…

Hoe geef je creativiteit een boost ?

Door verandering aan te grijpen om alles te vernieuwen!

Het Belgische modemerk LolaLiza heeft onlangs gekozen voor een radicale verandering door te investeren in een nieuw hoofdkantoor dichter bij de Nieuwstraat, het commerciële zenuwcentrum van Brussel, waar alle medewerkers voortaan op dezelfde verdieping werken….

De levensboom, meer dan een symbool !

We brengen heel wat tijd door op onze werkplek.

We moeten ons er dus goed voelen. Iedereen is het erover eens dat psychologisch welzijn een impact heeft op de individuele en collectieve prestaties.

Daarom nam Alternativ op verzoek van BAM Contractors de onthaalruimte van het bedrijf onder handen en maakte er een levendige, gezellige en inspirerend plek van.

Getuigenissen_

“Mijn collega’s en onze cliënten zijn zeer opgetogen. Dit mooie resultaat hebben we te danken aan de grote beschikbaarheid van Alternativ bij het opvolgen van het project.

Er zijn weinig of geen tussenpersonen tussen de commercieel verantwoordelijke en de ontwerper van de plannen. Om meubilair te kiezen of een kleur te bepalen zit je meteen bij de juiste gesprekspartner.

Ik kan zo’n open samenwerking alleen maar toejuichen.”

“Ze begrepen onmiddellijk wat Napoleon Games nodig had. Het was een uitstekende ervaring, ik zou het aan iedereen aanraden die van plan is hun kantoor te herinrichten”

“We hebben onze medewerkers zeer vroeg betrokken bij het creatieproces van onze nieuwe werkruimtes, via een aantal workshops met Alternativ. Het viel me op dat daar véél en erg verrijkende ideeën uitkwamen. En te oordelen aan de superenthousiaste reacties van onze medewerkers beantwoordt het resultaat helemaal aan hun verwachtingen! Trouwens, ik beveel iedereen Alternativ aan omwille van hun creativiteit: het zijn professionals die de kunst verstaan om projecten te realiseren die heel bijzonder zijn.”

Alternativ in één woord? ‘Efficiënt’ is het eerste woord dat bij hem opkomt. En als hij verder de samenwerking tijdens het project overschouwt, voegt hij daar nog drie kenmerken aan toe: “Proactiviteit, de beheersing van de kosten en het luisterende oor.”

“De nieuwe inrichting viel echt in de smaak bij onze medewerkers. Vooral de keuken, die een plek is geworden waar mensen elkaar  tegenkomen, lunchen, gesprekken voeren – een gezellige ruimte die de samenwerking bevordert. Dit innovatieve, creatieve en esthetisch erg fraaie project vat de belangrijkste eigenschappen die we bij Alternativ waardeerden goed samen.”

“We hebben al eerder met Alternativ samengewerkt en we waren zeer tevreden over hun inzet en de luisterbereidheid van de projectverantwoordelijke. De operationele teams zijn uitzonderlijk efficiënt.

“Het is echt een plezier om met Alternativ samen te werken,”

Goed luisteren, dat is een attitude die gegarandeerd leidt tot kwaliteit. Net als de passionele gedrevenheid om goed werk af te leveren. “Bij Alternativ houden ze van hun vak!” besluit meneer Brunori.

Blijft op de hoogte_