Home - Inrichting kantoren en bureau in België - Alternativ

We are Alternativ_

Renovatie, inrichting kantoren en bureau in België, volledig en globaal beheer van uw nieuwe kantoren of werkplekken. Alternativ, partner en vertegenwoordiger van het merk Steelcase is uitgegroeid tot de specialist in België. Innovatieve, modulaire en complete oplossingen, aangepast aan de nieuwe arbeidswereld.

Het idee centraal in het project_

01

Design & Build / Kantoorinrichting

Analyse en advies in Design & Build

Een sleutel-op-de-deur proces U wenst een volledig en op maat aangepast beheer van het project voor de inrichting van uw nieuwe kantoren? Dan is Design & Build de ideale oplossing! ...

02

Kantoormeubilair

Keuze van meubilair volgens uw behoeften en wensen

"JA" tegen technologische vooruitgang !  ...

03

Renovatie

Volledige renovatie en reorganisatie van de werkruimten

Op een site waar wordt gewerkt! Soms moet een bedrijf verhuizen of renoveren om beter te kunnen werken. En een succesvolle verhuis vereist een goede voorbereiding!...

04

Scheidingswanden

Herontworpen ruimtes voor elk gebruik

Wij zijn al meer dan 25 jaar dé specialist in het ontwerpen van scheidingswanden voor kantoren.  ...

De creativiteit stimuleren met je kantoorinrichting

Nieuws_

Fusies en overnames van bedrijven  

We hebben nog veel te leren van de … MaRS-ianen!

MaRS-ianen?

Jawel!

De MaRS-ianen hebben een ongelooflijke innovatiekracht en werken allemaal in de grootste incubator ter wereld.

MaRS, een organisatie gevestigd in Toronto, stelt laboratoria en kantoren ter beschikking van jonge talenten, echte voorlopers die zich willen inzetten voor een betere wereld.

De ruimte waar ze werken, moet dus afgestemd zijn op hun ambities!

Hoe beïnvloedt biofilie het werk op kantoor ?

Biofilie is een concept waarbij de natuur in een leefruimte, een kantoor wordt gebracht.

De zoveelste modetrend?

Nee hoor.

Verschillende studies hebben aangetoond dat natuurlijke elementen in het kantoor integreren een positieve impact heeft op het welzijn en de productiviteit van de werknemers.

Een woordje uitleg…

Hoe geef je creativiteit een boost ?

Door verandering aan te grijpen om alles te vernieuwen!

Het Belgische modemerk LolaLiza heeft onlangs gekozen voor een radicale verandering door te investeren in een nieuw hoofdkantoor dichter bij de Nieuwstraat, het commerciële zenuwcentrum van Brussel, waar alle medewerkers voortaan op dezelfde verdieping werken….

De levensboom, meer dan een symbool !

We brengen heel wat tijd door op onze werkplek.

We moeten ons er dus goed voelen. Iedereen is het erover eens dat psychologisch welzijn een impact heeft op de individuele en collectieve prestaties.

Daarom nam Alternativ op verzoek van BAM Contractors de onthaalruimte van het bedrijf onder handen en maakte er een levendige, gezellige en inspirerend plek van.

Getuigenissen_

“Vlotte, efficiënte en correcte samenwerking in een open sfeer!”

“Ik waardeer de dynamiek van Alternativ en hun duidelijke vastberadenheid om het project voort te zetten, ondanks de coronacrisis. Het project was goed opgezet, verliep soepel en werd op tijd afgerond. Het einde van de werken was voorzien voor half april en eind april hadden we kunnen verhuizen, maar we hebben gewacht tot de coronamaatregelen werden opgeheven. De nieuwe kantoren zijn gloednieuw. Ik zal er eindelijk met veel trots onze klanten kunnen ontvangen, dat was vroeger lang niet het geval!”. Zo concludeert Geert Vanderhaeghe, die vol lof is over het professionalisme en de efficiëntie van de teams van Alternativ alsook over hun respect van het budget, dat als een erezaak werd beschouwd.

“Alternativ begreep meteen onze noden”

“Het was een globaal renovatieproject waarbij Alternativ al haar beloften is nagekomen (expertise, creativiteit en naleving van de deadlines) en dat ons heeft gerustgesteld in het idee dat er nog steeds zoiets bestaat als een goede service!”, zo concludeert Quentin Bolle, die zichtbaar tevreden is met zijn keuze voor Alternativ om zijn werkplaats in een nieuw jasje te steken.

Ik heb erg genoten van de samenwerking met Alternativ aan dit prestigieuze project. Uw leiderschap en vaardigheden op het gebied van projectmanagement gedurende het project waren uitstekend. Ons nieuwe kantoor ziet er erg leuk, fris en levendig uit dankzij de geweldige inspanningen van Team “Alternativ”. Nogmaals bedankt. Het was een genoegen om met u en uw team samen te werken. Ik wens je het allerbeste voor toekomstige projecten.
Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de reactiviteit, het scherpe inzicht en de professionaliteit van Alternativ – van het opfrissen van een ruimte tot een volledige omvorming, echt een geslaagde opdracht! “
“De nieuwe inrichting viel echt in de smaak bij onze medewerkers. Vooral de keuken, die een plek is geworden waar mensen elkaar  tegenkomen, lunchen, gesprekken voeren – een gezellige ruimte die de samenwerking bevordert. Dit innovatieve, creatieve en esthetisch erg fraaie project vat de belangrijkste eigenschappen die we bij Alternativ waardeerden goed samen.”
“Mijn collega’s en onze cliënten zijn zeer opgetogen. Dit mooie resultaat hebben we te danken aan de grote beschikbaarheid van Alternativ bij het opvolgen van het project. Er zijn weinig of geen tussenpersonen tussen de commercieel verantwoordelijke en de ontwerper van de plannen. Om meubilair te kiezen of een kleur te bepalen zit je meteen bij de juiste gesprekspartner. Ik kan zo’n open samenwerking alleen maar toejuichen.”