We hebben nog veel te leren van de ... MaRS-ianen! - Alternativ

MaRS-ianen?

Jawel!

De MaRS-ianen hebben een ongelooflijke innovatiekracht en werken allemaal in de grootste incubator ter wereld.

MaRS, een organisatie gevestigd in Toronto, stelt laboratoria en kantoren ter beschikking van jonge talenten, echte voorlopers die zich willen inzetten voor een betere wereld.

De ruimte waar ze werken, moet dus afgestemd zijn op hun ambities!

MaRS, acroniem van Medical and Related Sciences, vestigde zich in 2000 in het Discovery District van Toronto, in het hart van de stad, vlakbij de universiteiten en onderzoekscentra en dus niet op een afgelegen campus zoals die van Silicon Valley.

Wat was het doel? Start-ups uit de hele wereld in diverse sectoren – energie, milieu, handel, financiën informatietechnologie – steunen door ze te helpen hun innovaties op de markt te brengen. Hoe? Door hen in contact te brengen met politici, verkopers, investeerders, HR-specialisten, kortom door de ontwikkeling van netwerken te bevorderen. Zo heeft onder meer TransPod, dat zich specialiseert in supersnelle vervoermiddelen en de Hyperloop-technologie ontwikkelt, een stek gevonden bij MaRS.

MaRS wil creatieve krachten bundelen en biedt alle starters dus dezelfde werkplek. Maar niet zomaar een werkplek! De incubator heeft zich namelijk gevestigd in een vleugel van het algemeen ziekenhuis van Toronto, een imposant historisch bakstenen gebouw van vier verdiepingen, waaraan een gigantisch glazen atrium en enkele torens van twintig verdiepingen werden toegevoegd. Meer dan 6.000 jonge innovatieve talenten van zo’n 250 bedrijven lopen er rond en werken er dicht bij elkaar. Indrukwekkend!

Op MaRS met Steelcase

De grootste incubator ter wereld ging met Steelcase (onze partner) in zee en stelde het bedrijf voor aan starters die graag met een specialist in het ontwerpen van werkruimten wilden samenwerken.

We kunnen het nooit genoeg herhalen: om de ontwikkeling van nieuwe projecten te bevorderen, de creativiteit een boost te geven, moeten we eerst en vooral creatieve ruimten inrichten! De werkomgeving moet talentvolle ondernemers in staat stellen samen te werken, ideeën te delen en te netwerken. De werkruimten moeten dus worden aangepast aan de vele manieren waarop ze worden gebruikt: open space gedeelde werkpost, ruimte om samen te werken, privéruimte, workcafé, loungehoek… En je moet uiteraard de technologische dimensie (digitale tools, videoconferenties, delen van de inhoud van meerdere computers, meer bepaald met de Virtual Puck-applicatie van Steelcase) in deze ruimten integreren!  Ook het welzijn op het werk moet de nodige aandacht krijgen, want het is een essentiële troef om jonge starters aan te trekken en te behouden!

Lees alvast het goed gedocumenteerde magazine 360° van onze partner Steelcase om meer te weten te komen over de werkplek van morgen!

Partagez cet article :