Peter Palmans - De voordelen van akoestische cabines

Peter Palmans
Workplace Expert
Alternativ Workspace Solutions

INTERVIEW I ASK THE EXPERT

De voordelen van akoestische pods op de werkvloer

Terwijl werkplekken een paradigmaverschuiving ondergaan en zich aanpassen aan de evoluerende behoeften van een modern personeelsbestand, is het een topprioriteit geworden om een flexibelere en veelzijdigere kantooromgevingen te creëren. Hierbij kan het gebruik van akoestische pods een gamechanger zijn.

Vandaag belicht onze werkplekexpert Peter Palmans het transformerende potentieel van kantoorpods zonder de noodzaak om nieuwe vergaderruimtes te bouwen.

Een recente studie heeft de kosteneffectiviteit van akoestische cabines vergeleken met de bouw van nieuwe vergaderruimtes. Hoe revolutioneren akoestische cabines de werkomgeving?

Peter Palmans : De vraag naar privékantoorruimte is geëxplodeerd, gedreven door de veranderende dynamiek van Het Nieuwe Werken (NWOW) en de opkomst van thuiswerken. De verschuiving naar hybride werkschema’s betekent dat bedrijven nu op zoek zijn naar meer aanpasbare oplossingen om aan de veranderende behoeften van hun werknemers te voldoen. Akoestische cabines bieden een complete en eenvoudige respons op de behoefte aan privéruimtes, waarbij ze aan bedrijven een kosteneffectieve, direct te gebruiken, maar vooral flexibele oplossing bieden!

Soundproof meeting pod – Framery Q

Wat voor impact zal dit praktisch hebben op het dagelijkse leven van werknemers?

Peter Palmans : Akoestische cabines bieden een modulair, kosteneffectief en duurzaam alternatief voor traditionele vergaderruimtes. Ze creëren een rustige privéruimte voor taken zoals virtuele vergaderingen en geconcentreerd werken, waarbij ze de beperkingen van open kantoren oplossingen aanpakken. Cruciaal is dat ze beter gebruik maken van de bestaande ruimte, waardoor kantoren steeds kunnen geherorganiseerd en geherconfigureerd worden indien nodig. Het mobiliteitsaspect, waardoor de pods kunnen worden verplaatst wanneer dat nodig is, is een meerwaarde voor bedrijven.

Het aanzienlijke kostenvoordeel in vergelijking met de traditionele vergaderruimtes is een dwingende reden voor bedrijven om te kiezen voor modulaire kantoren. Vooral wanneer ze strategische investeringen willen doen om hun kantoorruimte aan te passen aan de steeds veranderende behoeften van hun teams.

Onze partner Framery ontwikkelt uitmuntende oplossingen voor deze toepassingen. Afgezien van hun kwaliteit en kosteneffectiviteit hebben Framery Pods de werkomgeving echt gerevolutioneerd door geluidsdichte bubbles te creëren die de normen voor privacy en akoestiek herdefiniëren.


Afgezien van het financiële aspect, wat zijn de andere voordelen van akoestische cabines voor zowel werkgevers als werknemers?

Peter Palmans: Geluidsdichte pods bieden een win-winsituatie voor werkgevers en werknemers. Ze bieden een omgeving die bevorderlijk is voor zowel werk- als privégesprekken, wat de productiviteit ten goede komt. Werknemers waarderen vandaag de dag de flexibiliteit en autonomie die deze ruimtes bieden, omdat ze ze kunnen gebruiken voor telefoongesprekken, virtuele vergaderingen of discussies in kleine groepen. Deze oplossingen zijn een must-have  in de  huidige hybride werkomgeving.

Modulaire cabines hebben wereldwijd aan populariteit gewonnen, met bedrijven als Framery die de weg wijzen. Hoe zie je de adoptie van deze oplossingen evolueren in de komende jaren?

Peter Palmans : De adoptie van deze modules is al wijdverspreid in grote bedrijven en zal de komende jaren nog aan belang winnen. De vraag komt niet alleen van managementteams, maar ook rechtstreeks van werknemers die de waarde erkennen van veelzijdige, privéruimtes binnen de kantooromgeving. Naarmate de werkplek blijft evolueren, zullen innovatieve en kosteneffectieve oplossingen zoals kantoormodules een sleutelrol spelen in de evolutie van kantoorontwerp. Daarenboven merken we dat Framery als pionier voor deze oplossingen nog maar 10 jaar bezig is, we vandaag de dag deze producten door hun kwaliteit en manier opbouw zeer gegeerd zijn in de  circulaire economie en daarom ook hun waarde behouden.

Duidelijk, zijn deze oplossingen niet slechts een trend of écht een transformerend element in het kantoorontwerp…

Peter Palmans :

Dit zijn opwindende tijden voor werkplekdesign, en kantoormodules staan voorop bij het creëren van omgevingen die productiviteit, samenwerking en werknemerstevredenheid bevorderen. De enige constante in het leven is verandering, dus laten we ons daar op voorbereiden!

Wilt u meer informatie of wilt u de akoestische Pods uitproberen in échte omstandigheden? Neem dan contact met ons op

Partagez cet article :

ASK THE EXPERT! - Trends 2024

Zie de realisaties