GSJ Advocaten_

2019 - 3.000 m2 - Design & Build

Werken in symbiose

 

In december 2019 verhuisde het Antwerpse kantoor GSJ advocaten naar het kantorencomplex Post X, waar het bijna 3.000 m² kantoorruimte in gebruik neemt. Deze ruimte werd ingericht door Alternativ. De uitdaging was groot: creëer een open werkruimte die een goede samenwerking stimuleert maar wel rekening houdt met vertrouwelijkheid, een essentieel principe in de advocatuur.

Design & Build missie volbracht!

 

GSJ advocaten, één van de grootste advocatenbureaus in en rond Antwerpen, begon wat krap te zitten in zijn vroegere kantoorruimtes en besloot om te verhuizen naar POST X, een nieuw kantorencomplex gelegen naast het station van Berchem en de Antwerpse ring. GSJ huurt er drie niveaus, met een totale oppervlakte van bijna 3.000 m². Een grote werf waarvan de inrichting volledig werd toevertrouwd aan Alternativ (Design & Build formule), dat het project volledig opbouwde rond het centrale concept van symbiose.

 

Symbiose, een concept waar iedereen baat bij heeft

Pedro Rodrigues, interieurontwerper bij Alternativ, definieert symbiose als de blaadjes van een boom die aan de bladsteel en aan de stam vastzitten. Zijn concept onderstreept de nauwe samenwerking en de verbondenheid van elke medewerker met zijn werkplek. Iris Van den Ostende, Project Manager bij Alternativ, zal het concept van Pedro in de praktijk omzetten, rekening houdend met alle behoeften van de klant. “Ik heb niet minder dan 25 van de 70 mensen ontmoet die bij GSJ advocaten werken om hun behoeften te identificeren en te begrijpen”, vertrouwt ze ons toe.

GSJ was op zoek naar een open ruimte die het imago van een modern advocatenkantoor kan helpen versterken, maar was bang dat de gezelligheid en de dynamiek van zo’n inrichting ten koste zou gaan van de rust en concentratie. Het lijkt erop dat bedrijven tegenwoordig bang zijn voor open kantoorruimtes! Iris Van den Ostende nuanceert: “Het concept van open kantoorruimtes maakt het niet alleen mogelijk om ruimte te winnen (een wens van veel klanten), maar bevordert ook het gevoel dat we samen aan een gemeenschappelijk project werken. We moesten ook rekening houden met een andere parameter: een advocatenkantoor heeft persoonlijke ruimtes nodig! We hebben lang en hard nagedacht en hebben uiteindelijk een oplossing gevonden We hebben eerst twee aparte ruimtes gecreëerd: op de begane grond een openbare ruimte voor de klanten; op de bovenverdieping een werkruimte. Vervolgens hebben we in de werkruimte Team Zones gecreëerd, dit zijn ruimtes waar men zich kan concentreren en onderling overleggen, in het hart van de gemeenschappelijke open ruimte”. Quod erat demonstrandum! De oplossing die de PM voorstelt valt in de smaak bij GSJ. De werken kunnen beginnen.

 

Net als thuis

Het concept van symbiose, bedacht door Pedro Rodrigues, trok GSJ over de streep. De talrijke contacten tussen Iris Van den Ostende en de medewerkers van GSJ namen de angst voor een open kantoorruimte weg. Nu moest er nog een wow-gevoel gecreëerd worden bij het binnenkomen. Samen met Laurence Moisse, interieurarchitect bij Alternativ, ontwierp Iris een publieke benedenverdieping die zowel elegant als imposant is. Zoals iedereen weet is de onthaaldesk het eerste dat men van een bedrijf te zien krijgt. Op de bovenverdieping maakte Alternativ dan weer gebruik van hout en stoffen om een warme sfeer te creëren die het comfort en de levenskwaliteit van de medewerkers van GSJ bevordert. Het voelt (bijna) als thuis! Bij het afronden van dit artikel ontving Project Manager Iris nog een warme e-mail van GSJ, dat duidelijk zeer tevreden is over het maatwerk van de teams van Alternativ. “Een tevreden klant, omdat we goed naar hem hebben geluisterd.”, concludeert een lachende Iris Van den Ostende.

 

Lees alle artikelen hier…

 

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Potrero415
Potrero415

Coalesse

Babila
Babila

Pedrali

Share It Collection
Share It Collection

Steelcase

Skylane Optics : Een klein project bestaat niet!

Geïnspireerd ?