Kantoorinrichting maakt de verplaatsing de moeite waard - Alternativ

Werkgevers hebben de afgelopen periode ontdekt dat thuiswerkende teamleden wel degelijk te vertrouwen zijn en niet de hele dag staan te strijken of tv liggen te kijken. Werknemers ondervonden dan weer de voordelen van niet elke dag naar het kantoor te moeten: ze hielden meer tijd over om bijvoorbeeld te gaan sporten of de kinderen van school te halen. Een balans vinden is de boodschap. Telewerken is onmisbaar geworden, maar continu thuiswerken zet een domper op de teamspirit, de communicatie en de binding met het bedrijf. Zijn bepaalde teamleden nog maar moeilijk te motiveren om de trip naar je bedrijf te maken? Met de juiste kantoorinrichting trek je hen over de streep.

Kantoorinrichting met thuisgevoel

Heel wat werkgevers komen vandaag bij ons aankloppen omdat ze werken op kantoor aantrekkelijker willen maken, zodat teamleden met plezier hun thuiskantoor achterlaten en zich in het verkeer begeven. Een elementen dat dan niet in je kantoorinrichting mag ontbreken, is een zitruimte waar collega’s informeel kunnen samenkomen. Om plaats te besparen, kun je die knusse hoek tegelijk laten dienstdoen als keuken en/of presentatiezaal – opteren voor een multifunctionele inrichting, dus.

Je versterkt het samenhorigheidsgevoel nog door daarnaast kleine bubbels te voorzien voor een-op-eengesprekken. Om te zorgen dat medewerkers zich op kantoor écht thuis voelen, doen tot slot warme materialen, planten en persoonlijke toetsen zoals foto’s wonderen.

Nood aan flexplekken

Wanneer niet elke medewerker per se altijd op kantoor te vinden is, vervalt natuurlijk de nood aan vaste plaatsen. Met flexplekken bespaar je ruimte, en kun je leden van verschillende teams aanmoedigen om eens naast elkaar te gaan zitten en elkaar beter te leren kennen. Voorzie in zo’n scenario zeker voldoende kasten, want het is de bedoeling dat je medewerkers hun flexplek op het einde van de dag volledig leegmaken. 

Ten slotte is het cruciaal dat je bureautafels en bureaustoelen makkelijk te verstellen zijn als verschillende mensen er gebruik van maken. Alleen met ergonomisch kantoormeubilair kun je rug-, nek- en andere klachten vermijden.

Kantoorinrichting: nieuwbouw en renovatie

Hulp nodig bij de inrichting van een nieuw kantoor of bij een renovatie? Schakel ons gerust in. Wij staan je bij met alles van bevragingen (om de noden van jou en je werknemers helder te krijgen) tot de effectieve creatie van een inspirerende werkplek.

Partagez cet article :

Bureau-inrichting: aandacht voor ergonomie én design

Zie de realisaties