Bureau-inrichting: aandacht voor ergonomie én design - Alternativ

Wie zijn of haar werkdag al mailend, bellend of vergaderend op een stoel doorbrengt, installeert zich maar beter op een ergonomisch exemplaar. Omdat we weten hoe cruciaal het is om rug- en nekklachten voor te blijven, verdelen we bij Alternativ alleen ergonomisch kantoormeubilair van de hoogste kwaliteit. Maar we gaan verder. We houden de vinger aan de pols en introduceren de nieuwste technologische snufjes die jou en je werknemers het leven makkelijker maken.

Wie zijn of haar werkdag al mailend, bellend of vergaderend op een stoel doorbrengt, installeert zich maar beter op een ergonomisch exemplaar. Omdat we weten hoe cruciaal het is om rug- en nekklachten voor te blijven, verdelen we bij Alternativ alleen ergonomisch kantoormeubilair van de hoogste kwaliteit. Maar we gaan verder. We houden de vinger aan de pols en introduceren de nieuwste technologische snufjes die jou en je werknemers het leven makkelijker maken. Bovendien zijn we ons er maar al te goed van bewust dat bureau-inrichting meer is dan ergonomie, en dat het oog ook wat wil. 

Van ergonomische bureaustoelen …

Het belang van een ergonomische bureaustoel en een goede zithouding hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Dat je je voordeel doet met afwisselend staand en zittend werken, is wellicht evenmin nieuw. Maar integreer je dat laatste inzicht effectief al in je bureau-inrichting? Het vraagt nochtans minder drastische ingrepen dan je misschien denkt. Met in hoogte verstelbare tafels of bureaus waaraan je rechtstaand werkt, maak je meteen komaf met ‘het nieuwe roken’ – zoals experts onze gewoonte van veel stilzitten weleens noemen. 

Bureau-inrichting

… tot de nieuwste technologieën

Bovendien staat de wereld van de bureau-inrichting niet stil. Zo gaan intuïtieve bureaustoelen bijvoorbeeld nog een stapje verder dan hun gewone ergonomische tegenhangers, door automatisch te reageren op de bewegingen van je lichaam. Je hoeft de instellingen met andere woorden niet handmatig aan te passen, en dat komt goed uit in de flexibele kantoren van vandaag, waar steeds minder werknemers hun eigen bureautafel en -stoel hebben. 

Een intuïtieve bureaustoel past ook perfect in het plaatje van een multifunctionele office space. Van een teamoverleg tot een telefoontje met een klant of geconcentreerd e-mails opstellen: de nieuwste generatie stoelen past zich probleemloos aan het gedrag van de gebruiker aan.

En wat dacht je van een subtiel meubelstuk als de Work@home, dat je al naargelang je noden gewoon in en uit kunt klappen, zowel thuis als op kantoor?

Sterk design voor een dito imago

Tot slot zijn werknemers niet alleen geïnteresseerd in optimaal comfort: vooral de jongere generaties tonen zich bijzonder gevoelig voor aantrekkelijk design. Daarmee hebben ze twee belangrijke punten goed begrepen. Ten eerste: het feit dat je je op kantoor net zo goed thuis moet voelen als in pakweg je eigen woonkamer – zeker in deze tijden, waarin naar het kantoor gaan niet meer vanzelfsprekend is en de trip écht de moeite moet lonen. 

En ten tweede: het feit dat een stijlvolle bureau-inrichting je bedrijfsimago ten goede komt. Want je krijgt naast werknemers natuurlijk ook (potentiële) klanten, leveranciers en sollicitanten over de vloer. Dat betekent dat je voldoende aandacht moet besteden aan kwaliteit en esthetiek, en dat je er idealiter over waakt dat je kantoormeubilair is afgestemd op je branding, en qua kleur en gevoel bijvoorbeeld matcht met je logo.

ergonomie én design

Je bureau-inrichting (laten) aanpakken?

Je merkt het: er zijn wel wat factoren om rekening mee te houden bij de inrichting van een nieuw kantoor of de herinrichting van een bestaande werkplek. Zie je door de bomen het bos niet meer? Doe gerust een beroep op ons. Wij verdelen namelijk niet alleen kantoormeubilair, maar geven ook advies én zorgen voor een bureau-inrichting op maat.

Partagez cet article :

De talenten achter een project: Alexis

Zie de realisaties