De talenten achter een project: Afspraak met Alexis - Alternativ

Afgelopen december huldigde Argo Law zijn nieuwe kantoren op de nieuwe POST X site in. Argo deed een beroep op Alternativ om de gehuurde ruimte van 1.500 m2 van A tot Z (Design&Build) in te richten.

Maar wie zijn de talenten die bij Alternativ werken? Afspraak met Alexis D’Archambeau.

Op passie staat geen leeftijd. Het levende bewijs hiervan is Alexis D’Archambeau, die onlangs een carrièreswitch maakte. Sinds anderhalf jaar werkt Alexis als Business Developer & Steelcase-vertegenwoordiger bij Alternativ.

Sindsdien verdiept deze dynamische dertiger zich onvermoeibaar in modulaire en/of multifunctionele ruimtes, de manieren waarop werkruimtes kunnen worden aangepast aan individuen en vooral het uitdenken van strategieën rond klantenrelaties.

Wat is (in het kort) uw professionele achtergrond?

“Ik kom niet uit de design- of architectuurwereld, maar uit de handel. Meer bepaald de producthandel. Bij Alternativ ben ik verantwoordelijk voor klantenwerving en het versterken van onze concurrentiële positie en aanwezigheid op de markt. In het kader van onze samenwerking met Steelcase, leider in professioneel kantoormeubilair, sta ik ook in voor de verkoop van meubilair.”

Wat was precies uw rol in het project Argo Law?

“Ik heb de eerste contacten tussen de klant en Alternativ geïnitieerd. Vervolgens creëerde Greet De Munter, die als projectmanager instond voor het project Argo Law, het concept en ontwikkelde ze een plan van A tot Z voor de inrichting. Ik stond ook in voor de opvolging van het kantoormeubilair: van de keuze van de producten tot en met de afwerking.”

Wie is uw favoriete ontwerper?

“Wat meubels betreft, zijn Steelcase en Bolia een vermelding waard. Zij hebben begrepen hoe belangrijk meubilair met een warme uitstraling is voor een kantoor. Een voorbeeld? Gezellige zetels, maar met stevige zitvlakken. Het is de bedoeling een ‘huiselijke’ sfeer te creëren die resoluut inspirerend is. “.

Hoe ziet de ideale werkomgeving eruit?

“Dat is onmogelijk in een theorie te vatten. De ideale werkomgeving hangt altijd af van de behoeften van de gebruiker. De echte uitdaging is om de behoeften van de klant te analyseren en daarna een precieze Look and Feel te creëren die in alle kantoorruimtes wordt doorgetrokken.”

Op welk project bent u het meest trots?

Argo en GSJ, twee prachtige kantoorinrichtingen op de Post X-site die de concurrentiële positie en de aanwezigheid van Alternativ op de Antwerpse markt hebben vergroot.”

Welke vraag zou u het liefst van een klant krijgen?

“Wat is jouw toegevoegde waarde om de prestaties van het bedrijf en zijn medewerkers te verbeteren? Hoe kan je ons vandaag, maar ook morgen, blijven uitdagen? Hoe spelen we in op de toekomst?”

Wat is uw belangrijkste kwaliteit op het werk?

“Dat kan je best aan mijn collega’s vragen, Greet bijvoorbeeld!”. Het antwoord van Greet: “Hij is erg behulpzaam!”

Wat typeert uw stijl?

“Ik zit nog niet lang genoeg in het vak om een eigen stijl te claimen. Maar ik verwijs graag naar de meubels van Steelcase en Bolia, omwille van hun onmiskenbare kwaliteiten op het vlak van modulariteit, veelzijdigheid, comfort en inspirerend design. En verder ook de akoestische cabines van Framery, die voor meer concentratie en vertrouwelijkheid zorgen op het werk.”

Partagez cet article :

Een beter imago voor uw merk

Zie de realisaties