De kantoren van Argo Law - Een beter imago voor uw merk - Alternativ

Het moment waarop een bedrijf van kantoor verandert is vaak de ideale gelegenheid om het bedrijfsimago te versterken. Alternativ bewijst dit met de nieuwe kantoorruimtes van advocatenkantoor Argo Law op de Post X-site in Antwerpen.

Wat doe je als een professioneel pand niet langer de kwaliteit van de dienstverlening van je bedrijf weerspiegelt? Renoveren of verhuizen!

Argo Law, een groot advocatenkantoor gespecialiseerd in vennootschapsrecht en fiscaal recht, koos voor een verhuis naar de Post X-site in Antwerpen. Als eerste passief kantoorgebouw geniet Post X van een unieke ligging, naast de Antwerpse ring en het station Antwerpen-Berchem.

Deze toekomstgerichte mobiliteit biedt een uitkomst voor de vele medewerkers en klanten van Argo Law.

Design & Build, voor wie houdt van een totaalinrichting!

Argo Law koos voor een ruimte van 1.500 m², volledig ingericht door Alternativ volgens de Design & Build-methode. Dat betekent dat Alternativ voor alles heeft gezorgd!

“Ik was Argo’s unieke aanspreekpunt,” zegt Greet De Munter, de verantwoordelijke projectmanager van Alternativ. “Het advocatenkantoor vroeg zelf om onze expertise. Ik heb met hen overlegd over het ontwerp, het budget en de timing.”

Als advocatenkantoor staat vertrouwelijkheid uiteraard centraal bij Argo Law. Daarom heeft Alternativ gesloten kantoren ontworpen.

Toch betekent vertrouwelijkheid niet een gebrek aan gezelligheid! Alternativ heeft een verdieping gecreëerd met lichte en gezellige vergaderruimtes om bezoekers en klanten te verwelkomen, evenals gezellige ruimtes waar men samen met de collega’s kan ontspannen (een bibliotheek en een Coffee Corner)… én een loungeruimte met een champagnebar waar de successen van Argo kunnen worden gevierd met alles erop en eraan!

Een sterke visuele identiteit

Om zijn externe imago te versterken deed Argo Law een beroep op Intracto, het toonaangevende agentschap voor marketing, communicatie en technologie voor bedrijven. Greet De Munter, die deelnam aan de vergadering met Intracto, liet zich inspireren door de externe visuele identiteit die door het communicatiebureau werd ontwikkeld en integreerde enkele belangrijke grafische elementen in het ontwerp van de kantoren.

Gedreven door een grote liefde voor detail, hielp Greet de interne visuele identiteit van het advocatenkantoor te versterken. Vandaar de “A” van Argo die werd verwerkt in het meubilair (de kasten, de boekenplanken van de bibliotheek, …) en het grafische spel van verticale lijnen die de gangen hun architecturale karakter geven. En laten we ook het meubilair niet vergeten, dat werd voorgesteld door Alternativ-medewerker Alexis D’Archambeau en perfect past in de zoektocht naar asymmetrie. De keuze voor een Dock-tafel, geïnspireerd op een steiger – met zijn intieme frame en lampen – viel erg in de smaak bij alle medewerkers van Argo.

Een aanlegsteiger… bestaat er een mooiere plek om de dag te beginnen?

Partagez cet article :

Begeleiding tijdens het hele project

Zie de realisaties