Is jouw kantoor NWOW-proof? - Alternativ

Glijdende werkuren, flexplekken, de mogelijkheid tot telewerken, een cleandeskpolicy, … het maakt allemaal deel uit van de NWOW of de New Way of Working. Heel wat bedrijven voerden het nieuwe werken noodgedwongen in, maar plukken er intussen volop de vruchten van.

Zo is de NWOW de sleutel tot een betere werk-privébalans, een verhoogd gevoel van autonomie, betrokkenheid en werktevredenheid; het helpt stress rond onder meer woon-werkverkeer vermijden en kan bijdragen tot een duurzamere manier van werken.

NWOW: de ingrediënten

De New Way of Working kenmerkt zich vooral door een grote mate van flexibiliteit en het gebruik van nieuwe technologieën. Digitale tools zijn cruciaal om vanop verschillende locaties samen te werken, om de toegankelijkheid van materiaal en informatie te garanderen, en de efficiëntie en veiligheid te verbeteren. Denk aan een gedeelde server of een gebruiksvriendelijk intranet, en aan communicatiemiddelen zoals videochat en conferencing tools.

Daarnaast is flexibiliteit een must. Omdat we nu eenmaal niet meer allemaal elke dag naar het kantoor komen, winnen flexplekken het van vaste bureaus, en mogen multifunctionele ontmoetingsruimtes in zichzelf respecterende moderne organisaties niet ontbreken.

Activity-based working

De NWOW hangt nauw samen met activity-based working. Die term verwijst naar het feit dat werknemers de keuze hebben uit een heel scala aan settings, en dat ze zich in die keuze laten leiden door de specifieke taak die ze voor de boeg hebben. Een moeilijke mail opstellen doen ze in een focusruimte met de deur toe; om te brainstormen met een aantal collega’s claimen ze een inspirerende plek in de zithoek; voor een snel telefoontje duiken ze in een ‘belbubbel’; en om te vergaderen boeken ze een aparte zaal met bijvoorbeeld een presentatiescherm. 

De kracht van kantoorinrichting

Je merkt het vast al: de ruimte is de drijvende kracht achter de New Way of Working. Het is je kantoorinrichting die inspireert tot innovaties en nieuwe inzichten, die de productiviteit bevordert, je medewerkers aanmoedigt om samen te werken en de band met de organisatie versterkt. Je gaat dan ook beter niet over één nacht ijs wanneer je een nieuw kantoor inricht of je bestaande kantoor renoveert. Steun op onze expertise om er het maximum uit te halen en NWOW– én future-proof te zijn.

Partagez cet article :

Kantoorinrichting maakt de verplaatsing de moeite waard

Zie de realisaties