kenmerken van een industrieel, modern kantoor - Alternativ

Over smaak valt niet te twisten, maar toch voelen veel werknemers zich als een vis in het water in een industrieel, modern kantoor, waarvoor ze met plezier de verplaatsing maken. De inspiratie voor dit type kantoorinrichting komt uit fabrieken, ateliers en magazijnen – vrij ‘steriele’ omgevingen die je met behulp van goedgekozen minimalistische en functionele elementen kunt transformeren tot comfortabele en productieve werkplekken.

Wat dat precies betekent voor jouw organisatie? Dat lees je hier. 

1. Wegstoppen hoeft niet meer 

Een eerste gevolg van je keuze voor een modern kantoor met industriële look is dat je geen tijd en geld hoeft te investeren in het bepleisteren van (alle) muren, en in het wegstoppen van buizen of andere infrastructuurelementen. Door die niet meer aan het oog te onttrekken, krijgt je bureauruimte meteen een ‘edgy’ look. Bovendien spaar je met die slimme zet vaak plaats uit. 

2. Veel natuurlijk licht, please 

Bij fabriekshallen en werkplaatsen beeld je je wellicht niet al te veel ramen in, en dat is inderdaad een pijnpunt in dit soort omgevingen. Wanneer je je kantoor inricht in zo’n ruimte, moet je er dan ook over waken dat je medewerkers zeker voldoende natuurlijk licht hebben. Door grote raampartijen te installeren, geef je het welzijn én de productiviteit van je team gegarandeerd een boost. 

3. De materialen van een modern kantoor 

Bij een modern kantoor horen tot slot iets ruwere materialen. Denk aan de combinatie van hout en metaal; maar ook beton en baksteen zorgen voor een industriële toets. Je kunt dat beton polijsten voor een glanzend en glad eindresultaat, of onafgewerkt laten voor een rustiek effect. Deze materialen komen het best tot hun recht bij een neutraal kleurenpalet, zoals witte of grijze muren. Dat betekent natuurlijk niet dat je nergens een fleurig accent kunt aanbrengen, zoals kasten of bureaustoelen in een opvallende tint. Waak er daarbij over dat je kantoormeubilair is afgestemd op je branding, en qua kleur en gevoel bijvoorbeeld matcht met je logo

Hulp bij je kantoorinrichting 

Nog meer tips nodig voor een moderne kantoorinrichting? Onze experten werpen met plezier een blik op je ruimte of je bouwplannen

Partagez cet article :

Stabureau’s integreren in je kantoor 

Zie de realisaties