Op zoek naar nieuwe kantoorruimte? - Alternativ - Kantoren Van Tobania

Tobania, een 100% Belgisch Business & Technology Consulting firm, specialist in digitale transformatie en digitale oplossingen, groeit snel.

En groei betekent nieuwe medewerkers aannemen, en dus nieuwe werkruimten inrichten op maat van een jong en dynamisch bedrijf.

De digitale wereld evolueert razendsnel en noch de privésector, noch de overheid wil de trein missen! De slogan ” Transforming people, business and technology ” en de knowhow van Tobania, een 100% Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in digitale transformatie en oplossingen, hebben dan ook een groot aantal klanten overtuigd! Tobania is een gezond bedrijf en werft momenteel volop aan, want het heeft tegen eind 2019 meer dan 300 nieuwe medewerkers nodig. Om ze te verwelkomen in een omgeving die aansluit bij haar ambities, deed Tobania een beroep op Alternativ om de nieuwe kantoren in te richten. Greet De Munder, die verantwoordelijk is voor het project bij Alternativ en Laurence Moisse, die met haar samenwerkt, zijn erg blij met deze samenwerking!

“Door de vele huidige en toekomstige aanwervingen moest Tobania op zoek gaan naar nieuwe werkruimten. Het bedrijf huurde eerst twee verdiepingen in het gebouw naast zijn hoofdzetel in Strombeek-Bever. Deze twee verdiepingen, waarvan Alternativ de inrichting heeft ontworpen, bieden nu plaats aan interview rooms met een perfecte akoestiek om de sollicitanten volledige vertrouwelijkheid te garanderen, open space werkplekken en kleine ruimten voor snelle meetings met twee of drie personen. Daarnaast werd Tobania eigenaar van zijn hoofdzetel en kreeg Alternativ ook de opdracht om in het gebouw drie verdiepingen volledig te renoveren. Tobania is een dynamisch bedrijf dat erin geslaagd is een groot aantal millenials in dienst te nemen en die ook wil behouden! We hebben dus een creatieve omgeving gecreëerd met een origineel ontwerp dat voldoet aan de eisen van Tobania en de ‘digital natives’”, zegt Greet De Munder.

Een groene golf rolt over Tobania

“Voor de eerste verdieping liet Alternativ zich sterk inspireren door biofiel design. Talrijke studies hebben immers aangetoond dat groene planten op kantoor bijdraagt tot de productiviteitsgroei. Meer in het algemeen heeft groen een prominente plaats gekregen omdat deze kleur, die de natuur vertegenwoordigt, rustgevend is, zen en tegelijk de concentratie bevordert en energie geeft! De diverse tinten groen en de verschillende groene elementen (geschilderde tapijten, tapijten, meubels,… ) zorgen voor een gevarieerd effect. We hebben ook een Game Room (met pingpongtafels) geïnstalleerd, dé plek voor een gezellig samenzijn, net als de cafetaria, die de volledige benedenverdieping in beslag zal nemen! “  

Zoals thuis

“De tweede verdieping is gerenoveerd rond het thema “zee” – de zee die rust geeft maar die ook inspireert. Elke verdieping heeft een eigen unieke sfeer. Bij Alternativ weten we dat inspirerende ruimten de creativiteit stimuleren! Onze creatieve medewerkers gaan zelfs nog een stap verder: net zoals je aandacht besteedt aan de inrichting van je huis om je echt thuis te voelen, moet je ook de werkplek met zorg inrichten, zodat de werknemers en de klanten zich er goed voelen. Een inspirerende werkplek bepaalt de levenskwaliteit op het werk! “

Waarom Alternativ?

Tobania had de renovatie van het naastliggende bedrijf, OneSpan, een IT-dienstverlener, gezien en geapprecieerd. Is er een beter visitekaartje denkbaar dan de knowhow van Alternativ? ” zegt Greet De Munder, projectverantwoordelijke bij Alternativ, enthousiast.

Partagez cet article :

KPMG neemt zijn intrek op Brussels Airport, the Best Place to Work!

Zie de realisaties