Trouw blijven aan de eigen waarden! - Alternativ

Het is één van de dogma’s van Alternativ dat met zijn professionalisme en creativiteit reeds tal van klanten wist te verleiden, net zoals Yves Smeets, algemeen directeur van Santhea.

Deze laatste doet opnieuw een beroep op ons voor de inrichting van een kantoorruimte van 400 m2 in de industriezone Namur Office Park, gelegen aan de Avenue des Dessus-de-Lives in Loyers.

Als Werkgeversverbond van Waalse en Brusselse zorginstellingen vertegenwoordigt Santhea een meerderheid van ziekenhuizen, rusthuizen en verzorgingstehuizen, dagcentra, residenties, psychiatrische instellingen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra, initiatieven voor beschermd wonen, laboratoria voor klinische biologie en anatomische pathologie, en poliklinieken.

Santhea profileert zich dus als dé onontbeerlijke gesprekspartner voor overheden, de politieke wereld en de andere actoren in de sector van de gezondheidszorg. Wie zegt marktleider, zegt ook productieve werkplekken die het welzijn op het werk in de hand werken. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle medewerkers en hun gezinsleden te onthalen in één grote vergaderzaal. Dat was nochtans niet altijd het geval … Santhea heeft twee vestigingsplaatsen, één in Watermaal-Bosvoorde en een andere in Loyers, in de buurt van Namen, in het hartje van de industriezone Namur Office Park, Avenue des Dessus-de-Lives. Loyers, op een steenworp van de verkeerswisselaar van Daussoulx. “Het ideale compromis voor de meeste van onze medewerkers die extreem mobiel zijn, alsook voor onze leden,” verduidelijkt Yves Smeets.

Ideaal gelegen maar de AD van Santhea nuanceert: “De kantoren die waren ingericht in gebouw 4 van Namur Office Park waren te krap. Om sommige vergaderingen te organiseren met onze leden, waren we verplicht om elders een vergaderzaal te huren. Toen kregen we zin om zelf eigenaar te worden van onze kantoren. We hebben gebouw 4 verlaten en hebben een mooie oppervlakte van 400m2 gekocht in gebouw 12 in hetzelfde Namur Office Park.” Bleef nog die ene grote uitdaging: de nieuwe werkplek inrichten!

Van A tot Z

“We hadden voorheen reeds gewerkt met Alternativ. Met het oog op de nodige transparantie en een correct governance hebben we echter drie offertes gevraagd aan bedrijven van Design & Build. Nadat we de offertes hebben vergeleken, konden we vaststellen dat Alternativ het meest competitief en aantrekkelijk was. Bovendien hebben we met Alternativ een echte vertrouwensrelatie opgebouwd. Op de werf hebben we meermaals het professionalisme, de creativiteit en de flexibiliteit van hun team weten te waarderen – van de binnenhuisarchitect tot de technicus,” kijkt Yves Smeets tevreden terug.

Alt Alternativ heeft het project dus kordaat aangepakt en heeft de werf van A tot Z beheerd: elektriciteit, vals plafond, vloerbekleding, wanden, meubilair, inrichting. Alternativ heeft een gepersonaliseerde oplossing voorgesteld: aangezien de meeste medewerkers van Santhea mobiel zijn, heeft Alternativ gekozen voor een flex-office (zonder vaste bureaus) in een aangename open space. Zo krijgt elke medewerker de meest geschikte werkplek voor elke taak en elk moment. Uiteraard wordt gegarandeerd dat de Wifi-verbinding in alle werkruimtes uitstekend is!

Nog een voordeel van deze uiterst efficiënte samenwerking met Alternativ: “We hebben eindelijk een vergaderzaal die die naam waardig is!” De AD van Santhea en al zijn Naamse en Brusselse collega’s zijn erover in de wolken. 

Partagez cet article :

Welk type werkplek wilt u installeren ?

Zie de realisaties