Steelcase Flex Collection: de samenwerking bevorderen - Alternativ

Telewerken is ‘here to stay’ en er zijn heel wat manieren om digitaal samen te werken. Maar vaak gaat er niks boven op dezelfde plek zijn als collega’s de handen in elkaar moeten slaan, bijvoorbeeld om te brainstormen.

En net zoals je met je kantoorinrichting teamleden aanmoedigt om de verplaatsing naar het werk te maken, zo kan slim gekozen en flexibel meubilair de samenwerking bevorderen. De Flex Collection van Steelcase maakt dit meteen duidelijk!

Alternativ als Steelcase-partner

Bij Alternativ zijn we trots op onze status van Steelcase-partner. De Amerikaanse kantoormeubelenfabrikant Steelcase levert niet alleen producten af van superieure kwaliteit; het team doet ook inspanningen om te vergroenen. Dat maakt het merk een slimme keuze voor een duurzamer kantoor[1] . Zo kreeg Steelcase de “2021 Better Practice”-award voor uitmuntend energiebeheer, terwijl het het jaar daarvoor plekje in het “sustain[HUMAN]ability® Leadership Recognition Program” veroverde van Shaw, een Amerikaanse tapijtreus.

De Steelcase Flex Collection

Met de Flex Collection bracht Steelcase een assortiment op de markt waarmee je makkelijk ‘dynamische samenwerkingszones’ creëert die de productiviteit en de creativiteit boosten, en de samenwerking bevorderen. Concreet kun je met de meubelstukken modulaire en flexibele ruimtes inrichten die je op enkele minuten herschikt en aanpast aan verschillende manieren van samenwerken: van een workshop tot een overdracht.

Het Steelcase-team liet zich voor de collectie inspireren door succesvolle creatieve tech-teams in de VS, Europa en het Midden-Oosten, die het ter plekke ging observeren. Bill Bennie, de Design Director bij Steelcase, zei daarover: “Dit proces leidde niet tot één nieuw meubelstuk, maar tot een heleboel verschillende items die samenkomen en samenwerken. De stukken staan op zichzelf, maar ze tillen elkaar naar een hoger niveau – net zoals een goed team.”

We helpen je graag kiezen

Benieuwd hoe de verrijdbare bureaus, de in hoogte aanpasbare tafels, de whiteboards, trolleys, vrijstaande schermen, akoestische panelen[2]  en andere uiterst flexibele accessoires van de Steelcase Flex Collection de samenwerking in jóuw organisatie zouden bevorderen? We zitten er graag eens over samen. Blader voor meer inspiratie gerust ook in de digitale catalogus.

Partagez cet article :

Flexplekken of vaste bureaus: wat past bij jouw bedrijf?

Zie de realisaties