Lancering van de Flex Collection: maak plaats voor de teams van vandaag! - Alternativ

We willen allemaal behoren tot het team dat de sector zal revolutioneren. We dromen ervan om de meest innovatieve speler te zijn, te anticiperen op de noden van onze klanten en nieuwe ideeën zo snel en efficiënt op de markt te zetten dat onze concurrenten met de mond vol tanden staan.

Dat is precies wat Steelcase doet. Door de nieuwe manieren van werken op de voet te volgen creëerde het merk de Flex Collection: een productlijn waarmee dynamische ruimtes kunnen worden gecreëerd waarin innovatie goed kan gedijen.

Om sneller, inventiever en innovatiever te zijn volstaat het niet langer dat bedrijven rekenen op de som van hun individuele medewerkers. Ze moeten zoveel mogelijk gebruik maken van de uiteenlopende ideeën en de creativiteit van hun hypercollaboratieve teams, waarbij de medewerkers nauw samenwerken aan een gemeenschappelijk doel en samen complexe problemen oplossen.

Vandaag wordt het werk georganiseerd in korte en snel opeenvolgende cycli, volgens de principes van design thinking en de Agile-methode. Beide methodes zijn gebaseerd op dezelfde uitgangspunten, namelijk iteratie, mobiliteit en flexibiliteit. Moderne teams zijn permanent in beweging en hebben dan ook nood aan een modulaire omgeving. Helaas is het merendeel van de professionele ruimtes nog niet aangepast aan het ritme van moderne teams.

Bij het observeren van deze teams hebben de designers van Steelcase vastgesteld dat hun werking en creativiteit werd belemmerd door onaangepaste werkruimtes.

“Deze teams hebben nood aan flexibiliteit om snel van de ene activiteit op de andere te kunnen overschakelen, vooral als ze de Agile-methode en de principes van design thinking toepassen. Daarom hebben wij de werkruimte heruitgedacht, rekening houdend met deze eisen”, zegt designdirecteur Bill Bennie. Deze analyse heeft geleid tot een ingenieus idee: een systeem van onderling verbonden elementen creëren dat zowel collectief als individueel werken mogelijk maakt. Zo zag de Steelcase Flex Collection het daglicht, een gamma van volledig mobiele producten: bureaus, tafels, whiteboards, karretjes, schermen en andere accessoires die in enkele minuten tijd in een volledig andere opstelling kunnen worden geplaatst voor een productieve werkplek.

“Deze collectie vormt een samenhangend geheel. Net als bij de teams geldt ook hier dat elk product zijn individuele eigenschappen heeft, maar het is samen dat ze het best werken”

De Steelcase Flex Collection maakt het mogelijk om de werkomgeving snel aan te passen aan de noden van het moment. Op die manier kunnen de teams hun werkplaats vlot omvormen, voor om het even welke taak en op elk moment van de dag.

Wilt u meer weten over het nieuwe werken? Lees het super interessante magazine 360° van onze partner Steelcase!

Aarzel niet om de productpagina van de Flex Collection te raadplegen voor meer uitgebreide informatie.

Partagez cet article :

Een mooie erkenning voor Alternativ!

Zie de realisaties