Een werf met een ongenode gast … maar dezelfde dynamiek! - Alternativ

Wat aanvankelijk een kantoorruimte was die eruitzag als een set van de serie Mad Men, is vandaag omgetoverd tot 320 m² resoluut moderne ruimtes.

Het vertaalbureau Lexitech is vol lof over de samenwerking met Alternativ. Nochtans werd de werf onverwacht bezocht door een ongenode gast: Covid-19!

Lexitech werd in 1976 opgericht en in 2015 overgenomen door Geert Vanderhaeghe, een voormalige bankier die eigenaar en CEO van het bedrijf werd.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de vertaling van technische documenten en zal zijn dienstenaanbod geleidelijk aan uitbreiden met de hulp van twaalf medewerkers. Het biedt vertaaldiensten aan in verschillende talen, alsook globale technologieën en oplossingen voor het beheer en de distributie van content aan grote bedrijven (zoals DHL, Fedex, D’Ieteren, enz.) en overheidsdiensten.

Lexitech, dat vroeger gevestigd was in Oudergem, verhuisde onlangs naar een ruimte van 320 m² op de 9de verdieping van een gemeenschappelijke eigendom met kantoorruimtes gelegen in de Kunstlaan nr. 1. Het gebouw ligt midden in het centrum van Madou en zijn belangrijkste troeven (metro, restaurants, enz.).

Het uitzicht over Brussel vanop de 9de verdieping is adembenemend, maar over de uitstraling van de oude kantoren waren de meningen niet zo unaniem.

“In de oude kantoren zag je overal donker hout. Je waande je zó op de set van Mad Men,” grapt Geert Vanderhaeghe. Die retrosfeer was inderdaad sterk aanwezig voor hij Alternativ vroeg om de professionele ruimtes volledig te renoveren.

Wie wil er vandaag de dag nog werken in zo’n saai grijs kantoor? Niemand!

De traditionele kantoorruimtes werden inderdaad beetje bij beetje omgetoverd tot creatieve werkomgevingen die aan ieders behoeften voldoen en toegang bieden tot de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën.

Twee ongenode gasten

Met een goed uitgekiend plan voor de nieuwe inrichting van de kantoren maakte Alternativ zich klaar om aan de slag te gaan.

Alles moest worden gerenoveerd, van de vloer tot aan het plafond, inclusief elektriciteit, het plaatsen van scheidingswanden, muren, enzovoort.

Maar… plots gooiden twee ongenode gasten roet in het eten: een probleem met het wegennet, dat werd opgelost zonder gevolgen voor de timing, en … Covid-19!

“Ik waardeer de dynamiek van Alternativ en hun duidelijke vastberadenheid om het project voort te zetten, ondanks de coronacrisis,” vertelt de CEO van Lexitech enthousiast.

“Het project was goed opgezet, verliep soepel en werd op tijd afgerond. Het einde van de werken was voorzien voor half april en eind april hadden we kunnen verhuizen, maar we hebben gewacht tot de coronamaatregelen werden opgeheven. De nieuwe kantoren zijn gloednieuw. Ik zal er eindelijk met veel trots onze klanten kunnen ontvangen, dat was vroeger lang niet het geval!”.

Zo concludeert Geert Vanderhaeghe, die vol lof is over het professionalisme en de efficiëntie van de teams van Alternativ alsook over hun respect van het budget, dat als een erezaak werd beschouwd.

Partagez cet article :

Orangebox, een neus voor trends

Zie de realisaties