Een klein project bestaat niet! - Alternativ - Kantoren Van Skylane Optics

Sinds een jaar is Quentin Bolle Directeur Operations bij Skylane Optics. Deze Belgische multinational, die haar familiale karakter heeft weten te behouden, is gevestigd in een mooie vierkantshoeve in Fraire. De hoeve was toe aan een grondige heropfrissing van de lokalen, een betere indeling van de ruimte en een herinrichting van de bureaus. Voor Alternativ bestaan er geen kleine projecten: elke behoefte van de klant vraagt om een aangepast antwoord!

Quentin Bolle is de zoon van Philippe Bolle, de CEO van Skylane Optics. Deze Belgische onderneming maakt ‘optische transceivers’: zendontvangers die een elektrisch signaal omzetten in een optisch signaal en omgekeerd.

Kijkt u digitale televisie en hebt u 4G op uw smartphone? Die hebt u te danken aan optische vezels en aan Skylane Optics!

Sinds een jaar is Quentin Bolle Directeur Operations bij dit familiebedrijf, dat een gok waagde met deze grappige paradox: enerzijds is Skylane Optics koploper in de nieuwste technologieën, anderzijds is het bedrijf gevestigd te midden van de velden in Fraire, in een mooie vierkantshoeve die net werd gerenoveerd door Alternativ

“20 jaar geleden deed de garage van mijn vader dienst als bureau. Op een bepaald moment was hij de stad en de verkeersdrukte moe, en vestigde hij zich in deze paradijselijke uithoek in Fraire. Zijn bedrijf is gegroeid en gegroeid… Vandaag staat mijn vader in voor de Amerikaanse markt en ik voor de Europese,” zegt de jonge ondernemer.

In Fraire, te midden van het platteland, doet een vierkantshoeve dienst als werkplek voor een dertigtal medewerkers, en dit verdeeld over vier verschillende blokken. In het hoofdgebouw is een landschapskantoor ondergebracht waar de technici, de aankoop- en klantendienst alsook de verkopers werken wanneer zij niet op de baan zijn; in het tweede gebouw zit de afdeling IT en de administratie; in het derde gebouw – dat vroeger een schuur was! – zit de productiehal en tot slot werd de duplex waar Quentin Bolle vroeger woonde omgebouwd tot magazijn.

“Bij mijn aanstelling als Directeur Operations een jaar geleden had ik zin om de lokalen, die sterk verouderd waren, te renoveren. We waren van plan om de renovatie in eigen handen te nemen, maar dan moesten we wel zelf alle aannemers zoeken en aansturen! Toen we online op zoek gingen naar kantoormeubilair ontdekten we Alternativ, met hun volledige aanbod van inrichting tot renovatie van kantoorruimtes. We vreesden dat we een ‘te klein project’ zouden zijn maar Frédéric Bouchacourt, onze contactpersoon bij  Alternativ, stelde ons meteen gerust”, vertelt een tevreden Quentin Bolle.

“Alternativ begreep meteen onze noden”

“Frédéric Bouchacourt begreep van meet af aan het familiale karakter en de noden van ons bedrijf. Bovendien werkt Skylane Optics op deze site, dus het was belangrijk dat de overeengekomen opleveringstermijn werd gerespecteerd. Meneer Bouchacourt heeft ons bij elke stap van de renovatie begeleid (keuze van de tegels, de kleuren, etc) en had daarnaast ook waardevolle ideeën voor de inrichting. Uiteindelijk hebben we de charme van de vierkantshoeve behouden en hebben we de ruimtes gemoderniseerd met een functionele uitrusting en een passende inrichting.”

In het hoofdgebouw heeft Alternativ de beschikbare ruimte geoptimaliseerd (“we zijn van 14 naar 16 plaatsen gegaan”) en een tweede – meer intieme – vergaderzaal gecreëerd voor kleinere meetings met een beperkt aantal deelnemers. Het landschapskantoor werd behouden omdat dit een betere wisselwerking tussen de collega’s creëert, maar we hebben wel decoratieve akoestische panelen geplaatst om het geluid te dempen dat eigen is aan een open ruimte én we hebben een kickertafel voorzien om het wat gezelliger te maken voor de collega’s.

Dit is met andere woorden “een globaal renovatieproject waarbij Alternativ al haar beloften is nagekomen (expertise, creativiteit en naleving van de deadlines) en dat ons heeft gerustgesteld in het idee dat er nog steeds zoiets bestaat als een goede service!”, zo concludeert Quentin Bolle, die zichtbaar tevreden is met zijn keuze voor Alternativ om zijn werkplaats in een nieuw jasje te steken.

Partagez cet article :

Welcome to the Piazza of Martex: an open space environment

Zie de realisaties