Een werkplek die bijdraagt tot de bedrijfsidentiteit - Alternativ

De gemeenschappelijke verkoop- en reservatieruimte van het Crowne Plaza Brussels – Le Palace enerzijds en Hotel Indigo – Brussels City anderzijds is een perfecte symbiose tussen de art-nouveausfeer van het eerste en de botanische sfeer van het tweede hotel.

Voor dit nieuwe project onder leiding van Alternativ voor de hotelgroep Pandox AB werd een gemeenschappelijke verkoop- en reservatieruimte ingericht voor twee hotels: het Crowne Plaza Brussels – Le Palace en Hotel Indigo – Brussels City. De ruimte bevindt zich in het pand van Hotel Indigo.

Frédéric Bouchacourt, projectmanager bij Alternativ, wou vooral een warme werkplek creëren. Daarom wou hij de tertiaire ruimte, die doorgaans nogal kil is, omtoveren tot een plek die bijdraagt tot de identiteit van het bedrijf. “Onze klant had een werkruimte voor ogen die de algemene sfeer van het hotel weerspiegelt. Wij hebben alles uit de kast gehaald om dit waar te maken. Ik zeg opzettelijk ‘wij’, want dit project is het resultaat van het teamwerk binnen Alternativ. Mijn collega-architect Pedro Rodrigues was ook aanwezig bij de eerste briefings met de klant en dat leidde tot een concept met een zeer duidelijke visuele identiteit. Daarna gingen we aan de slag met het ontwerp voor dit project, er werden kleuren en decoratieve elementen toegevoegd en mijn collega’s Lydia Simons en Guillaume Duquesne zorgden voor een 3D-weergave van het project.” Aldus Frédéric Bouchacourt, die erg ingenomen is met de synergie binnen het team.

Geluidsabsorberende akoestische materialen

“De te renoveren ruimte van 120 vierkante meter had een paar verrassingen voor ons in petto, dat heb je vaak met oude gebouwen!”. Dat zegt Frédéric Bouchacourt, die zich nooit heeft laten intimideren door de omvang van de werken. Integendeel, Alternativ houdt wel van een uitdaging. Dus werd alles opnieuw uitgedacht en gerenoveerd, van het plafond tot aan de vloer, met inbegrip van elektriciteit en schrijnwerk op maat. Het doel was om een flexibele werkruimte te creëren voor een team van 24 medewerkers die elkaar in shifts afwisselen. Dankzij de lockers beschikken de medewerkers over een persoonlijke opbergruimte. Daarnaast zijn er ook niet-gepersonaliseerde zitplaatsen en een Silent Box: ideaal voor taken die je in stilte moet kunnen afhandelen.

Alternativ gebruikte ook geluidsabsorberende akoestische materialen (plafonds, wanden, panelen, …). Zo heb je minder lawaai in een kleine, dichtbezette ruimte waar het kantoorwerk vaak wordt onderbroken door telefoontjes. Want een optimaal werkcomfort creëren voor alle medewerkers, dat is nu eenmaal essentieel voor Alternativ!

Eén plaats, één identiteit

Frédéric Bouchacourt werkte ook de visuele identiteit uit van de verkoop- en reservatieruimte. Daarvoor liet hij zich inspireren door de art-nouveausfeer van het Crowne Plaza Brussels – Le Palace en vooral door de botanische sfeer van Hotel Indigo – Brussels City, dat zich op zijn beurt liet inspireren door de nabijgelegen Kruidtuin. “We hebben gekozen voor een florale en heel vrouwelijke sfeer, met toetsen van natuurlijk hout, groene accenten, een warm bloemenbehang en pastelkleurige zetels. Een decor vol zachtheid en harmonie “om een zengevoel te creëren op de verkoop- en reservatiedienst, waar het vaak nogal hectisch is,” besluit Frédéric Bouchacourt enthousiast.

Partagez cet article :

Together again: the future of shared spaces in the office

Zie de realisaties