Notre page Facebook Notre compte Twitter Notre page LinkedIn Notre profil Google+ Notre page Instagram Notre page Pinterest
Steelcase

Contact en afspraak

inrichten van kantoren, meubilaire

Beheer van A tot Z en totaalaanpak van uw werkruimtes

Welkom bij Alternativ


20 jaar expertise ten dienste van uw projecten

Renovatie en inrichting van uw werkruimtes volgens uw specifieke wensen, uw budget ...

Alternativ is in Brussel en België uitgegroeid tot dé specialist voor innovatieve, modulaire en complete oplossingen volledig afgestemd aan het Nieuwe Werken.

Een team van creatieven ten dienste van uw imago

Wat u ook aan ons toevertrouwt – de studie, het ontwerp, het meubilair, de compartimentering of de coördinatie van uw project - onze specialisten werken oplossingen uit die de werksfeer en de prestaties in uw kantoorruimtes verbeteren.

Wij volgen uw project op van A tot Z

We bepalen samen met u wat u nodig hebt. We bieden u steeds een persoonlijke oplossing op maat: een totaalconcept of een deelopdracht, zoals u wenst.

We nemen het beheer van uw project volledig in handen, van A tot Z.

Worklife : 

Alternativ heeft Worklife gecreëerd, een ruimte om elke dag in te werken en leven. Worklife is gebaseerd op oplossingen die wij voor onze klanten ontwikkelen. Het garandeert een zeer inspirerende werkervaring. Gebouw, indeling, ontwerp, akoestiek, aparte ruimtes ... Alles is ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften en vereisten van elke medewerker en van elke opdracht. De open en aparte ruimtes stimuleren de concentratie en samenwerking. De voorziene technologie is gebruiksvriendelijk en afgestemd op verschillende soorten werk. De werkplekken zijn zo ontworpen dat ze perfect zijn aangepast aan de behoeften en de manier van werken van iedereen. Ze vergroten de tevredenheid, een belangrijke factor voor meer betrokkenheid. Worklife is een levensgroot voorbeeld van een inspirerende werkomgeving die de prestaties van individuen, teams en bedrijven verbetert.

Wij heten u er graag welkom.Maak meteen een afspraak op + 32 2 627 18 55

Un service sur mesure

Onze diensten


Van A tot B of van A tot Z? U bepaalt wat u precies door ons wilt laten doen. Dankzij onze diensten à la carte kiest u voor een beheer op maat voor het inrichten, renoveren of organiseren van uw werkruimtes.

Analyse & advies

Wij starten met een grondige analyse van uw project en uw doelstellingen. Vervolgens maken we een aanbeveling die de nieuwe werkmethodes en de tevredenheid van de werknemers integreert.

We helpen u om de motivatie en de betrokkenheid van uw medewerkers te verbeteren.

Renovatie

Uw werkruimtes renoveren en tegelijk zorgen dat iedereen gewoon kan doorwerken, dat vergt een doordachte aanpak.

Dankzij onze jarenlange ervaring met het organiseren en plannen van projecten kunnen wij u - van begin tot einde - een perfecte continuïteit van uw activiteiten garanderen, helemaal volgens uw wensen en eisen.

 

 

Complete inrichting

Inrichting, ontwerp, ergonomie, binnenhuisarchitectuur, licht, akoestiek ... Wij begeleiden u tijdens het hele project. We stemmen alles perfect af op het imago van uw bedrijf, op uw huidige en toekomstige behoeften, en op uw budget.

Wanden

Verplaatsbare, modulaire of op maat gemaakte wanden, in enkele/dubbele beglazing, deels of volledig beglaasd … Alternativ zoekt voor u steeds de beste oplossing voor de indeling en de akoestiek van uw werkruimtes. Altijd makkelijk te monteren en demonteren, zodat uw bedrijf zonder veel kosten verder kan evolueren. 

Kantoormeubilair

Wij zijn verdeler van tal van bekende merken van kantoormeubilair. We bieden u een ruime keuze qua design en prijsklasse. We zijn ook de officiële verdeler van Steelcase  marktleider in kantoorinrichting. We kunnen ons aanpassen aan alle smaken en budgetten.

Afwerking

Van vloer tot plafond: Alternativ zorgt voor de afwerking en inrichting van uw werkruimtes (schilderen, vloerbekleding, meubilair, apparatuur ...) in uw nieuw kantoorgebouw. We doen dat op basis van duidelijke en vooraf bepaalde afspraken qua project, budget en timing.

 

Nieuws


Dossiers

Gelukkige werknemers, minder absenteïsme?

Absenteïsme is niet met een vingerknip op te lossen, maar een betere inrichting is wel een factor die het kan helpen voorkomen.

Hoog tijd dus om uw medewerkers weer met plezier naar kantoor te laten komen!

News

Alternativ breidt aanbod ‘hygge’-meubilair uit

Alternativ deelt met genoegen mee dat Steelcase een nieuw partnerschap heeft aangegaan met de fabrikant en designer van hedendaags meubilair Bolia.

Alternativ wordt verdeler van de Bolia-collectie en zal zo haar aanbod Scandinavisch design uitbreiden.

Dossiers

Misschien is Agile Working geknipt voor u?

Agile Working ?

“Agile” betekent snel, levendig.

In de werkomgeving betekent het dus sneller reageren?

Dat kun je inderdaad zeggen. Agile-methoden worden gekenmerkt door een iteratieve benadering (je maakt vooruitgang door herhaling, niet lineair) die tegelijk incrementeel is (aan elk “stukje” project wordt waarde toegevoegd).

Het is een empirische, soepele benadering die de klant van het begin tot het einde bij het project betrekt en waarbij zich aanpassen aan de veranderingen een prioriteit is. Die nieuwe manier van werken vergt ook, zoals we zullen zien, een reorganisatie van de werkruimte.

News

Dit is geen catalogus maar een informatiemagazine!

Je moet wel gek zijn om de impact van de technologische evolutie op de werkorganisatie te ontkennen.

Je moet wel gek zijn om te ontkennen dat de nieuwe technologieën geen geheimen meer hebben voor millennials (de 18-40-jarigen vertegenwoordigen 50% van de actieve bevolking wereldwijd).

Je moet wel gek zijn om te ontkennen dat de verwachtingen en eisen van de millennials op het vlak van businessmodellen de kaarten van de macht binnen bedrijven herschudden.

Gek om te ontkennen dat performante bedrijven gebruik moeten maken van de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (NTIC) om nieuw talent aan te trekken en te behouden.

Gek om te ontkennen dat je iedereen moet verenigen rond een intergenerationeel management.

Download hier ons Magazine "Vision"

Referenties

De Flex Desk, een oplossing die de werkplek totaal verandert

Tessares, een spin-off van de Université Catholique de Louvain, ontwikkelt innovatieve oplossingen voor operatoren om de internetgebruikers toegang te geven tot hogesnelheidsinternet.

Deze zeer dynamische start-up werd opgericht in 2015 en werft vanwege zijn snelle groei voortdurend nieuwe medewerkers aan.

Daarom verruilde Tessares in 2017 het Centre d’entreprises et d’innovation (CEI), de incubator van de UCL, voor het Centre Monnet, beheerd door de  IBW (Intercommunale du Brabant wallon).

Dat gebeurde onder het toeziend oog van Alternativ, dat tegelijk een nieuwe manier van werken introduceerde: de Flex Desk

Realisaties


Trenker
Flinn
Worklife
Oval Office
Ict
Monard Law

Onze klanten getuigen


Contact


Tania Van den Brande

+32 2 627 18 55
tania@alternativ.be

Alternativ Workspace Solutions
Zomerstraat 15
1050 Brussel

TVA : BE 0423 408 859