Serviceplan Group Belgium

Serviceplan Group Belgium_

2020 - 1000 m2 - Design & Build

Een winnende samenwerking verander je niet!

Serviceplan, de grootste groep van onafhankelijke communicatiebureaus in Europa, vertrouwde opnieuw op Alternativ voor de creatie en optimalisatie van een resoluut flexibele werkruimte van 1.000 m2. Het werd een samenwerking die de vorm aannam van een co-creatie en heel wat Serviceplan-medewerkers betrok bij de inrichting van hun professionele omgeving. We spraken met Nancy Delhalle, mede-oprichtster en Chief Marketing Officer van Serviceplan Benelux.

“Dit is het vierde project dat we aan Alternativ toevertrouwen. In 2012 werkten we voor het eerst samen”, zegt Nancy Delhalle enthousiast voor ze verder gaat: “Als specialist in kantoorinrichting vormt Alternativ met zijn uitgesproken creatieve aanpak een bron van inspiratie voor de klant. Hun teams maken bovendien 3D-simulaties, wat de beslissing veel gemakkelijker maakte!”

De vereisten van Serviceplan voor de inrichting van 1.000 m2 kantoorruimte hadden niet duidelijker kunnen zijn: een flexibele en hybride werkruimte creëren voor het welzijn van hun werknemers. Daarom brak Alternativ de ruimtes in het bedrijf open, gaf het de keuken een centrale plaats en creëerde het polyvalente ruimtes en een ‘Zen room’ om de yoga- en pilateslessen in te organiseren die op het verlanglijstje van de klant stonden. “Het menselijke aspect en socialisatie staan bij ons centraal!”, voegt Nancy Delhalle eraan toe.

Ten dienste van de teams

“Onze visie luidt ‘flex, flex, flex’. Iedereen werkt dus waar en wanneer hij of zij wil. Het resultaat? Flexibiliteit om zittend te werken, staand, alleen, in groepen van verschillende grootte, binnen, buiten, op afstand, verbonden, tijdens de lunch, overdag, ’s nachts, maar ook de nodige flexibiliteit om samen te kunnen klinken en te feesten! We wilden onze medewerkers steeds meer keuzemogelijkheden geven, afhankelijk van wat ze op dat moment willen”, preciseert de Chief Marketing Officer van Serviceplan Benelux.

In co-creatie!

Werknemers betrekken bij de inrichting van professionele ruimtes is vaak de sleutel tot succes voor een project! In Brussel verenigt het ‘House of Communication’ van Serviceplan 120 medewerkers uit alle vakdomeinen van de communicatie onder één dak. “We wilden onze medewerkers betrekken bij de creatie van hun werkplek. Zo nodigden we bijvoorbeeld vrijwilligers uit om samen met ons de vloerbedekking te kiezen uit de beschikbare stalen. Met Alternativ hebben we echt een ‘co-creatie’-modus op poten gezet die zijn vruchten heeft afgeworpen!”

Frédéric Bouchacourt, de Project Manager van Alternativ die het Serviceplan-project beheerde, spreekt over “een communicatiebureau dat zijn tijd ver vooruit is, boordevol ideeën. We moesten mee zijn met deze ideeën en die creativiteit vertalen naar de werkruimte.”

Nancy Delhalle is al even enthousiast en steekt haar tevredenheid over de samenwerking met Fréderic Bouchacourt dan ook niet onder stoelen of banken. “Hij is 100% flexibel. We veranderden tijdens het project van gedachten, maar dat was geen enkel probleem voor hem. En die flexibiliteit is geruststellend!” Resultaat? “Al onze medewerkers vinden de nieuwe ruimtes fantastisch, want ze zijn functioneler, lichter en luchtiger. En onze klanten brengen meer tijd bij ons door dan voordien!”

Kortom, een winnende samenwerking verander je inderdaad niet!

Project Manager: Frédéric Bouchacourt

Design Team Manager: Laurence Moisse

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Privé: Framery One
Privé: Framery One

Framery

Privé: Framery Q
Privé: Framery Q

Framery

Interieurconcept en totaalinrichting voor nieuw hoofdkantoor FANUC Benelux