Flinn - Alternativ

Flinn_

2018 - 450 m2 - Design & Build

“We hebben al eerder met Alternativ samengewerkt en we waren zeer tevreden over hun inzet en de luisterbereidheid van de projectverantwoordelijke. De operationele teams zijn uitzonderlijk efficiënt. We kozen voor een vertrouwensrelatie en hebben de inrichting van het kantoor van FLINN opnieuw toevertrouwd aan Alternativ”.

 

Samen innoveren!

Vijftien advocaten die actief zijn in nichestructuren besluiten samen een nieuw kantoor op te richten: FLINN ( Fusing Law and INNovation). En FLINN is inderdaad innovatief: in Legal Tech, in de communicatie en in de managementmethoden. Ze hadden een werkomgeving nodig die aansloot bij hun ambities. Om dat te realiseren, klopten ze aan bij Alternativ.

De virtuele wereld zorgt ervoor dat we altijd verbonden zijn, geconnecteerd, in interacite. Maar soms is de inhoud van de e-mails omgekeerd evenredig met hun frequentie. Te veel e-mails zijn funest, ze verlagen de productiviteit. Kunnen we geen natuurlijker, meer sociale, slimme manier vinden in deze ultra-geconnecteerde wereld? Die idee heeft Benoit Simpelaere en zijn vier vennoten, Laurence Hayaux, Anna Gibello, Pierre Vanhaverbeke en Emmanuel Verraes, ertoe aangezet hun missie opnieuw te definiëren en FLINN op te richten

Ons DNA

FLINN bestaat uit vijftien advocaten die actief zijn in een tiental niches. Ze hebben elk een sterke expertise ontwikkeld in een van de volgende domeinen: Biotech, Corporate & Commercial, Dispute Resolution, Distribution, Employment Law, Energy, EU and Regulatory, Family Law & Private Clients… “We hebben ook een afdeling Media & Entertainement die alleen dossiers behandelt in verband met auteursrechten en intellectuele eigendomsrechten,” legt Benoit Simpelaere uit.

Een innovatief team

FLINN staat voor  INNovatie. “Innovatie in ‘Legal Tech’,  het gebruik van technologie en software om juridische diensten aan te bieden die aan reële behoeften voldoen. Een meer directe en persoonlijke benadering, zowel binnen het team als tegenover de klanten. De sterke aanwezigheid van Belgische en internationale confraters op de openingsreceptie is tekenend voor de openheid van geest van FLINN en de wil om samen te werken. En de creativiteit strekt zich ook uit tot de managementmethode: hoe houd je bijvoorbeeld de stroom van e-mails in bedwang? Vroeger werden we overstelpt met externe – maar ook interne – mails! Vandaag gaan we rond de tafel zitten en lossen we de problemen op in de loop van de dag. Bij FLINN willen we efficiënter werken door de voorkeur te geven aan directe communicatie tussen de vennoten en een persoonlijke dialoog met de klanten,” benadrukken de vijf vennoten. Uiteindelijk is innoveren soms teruggrijpen naar de beproefde recepten van vroeger: zo heeft FLINN aan Alternativ gevraagd om op zoek te gaan naar een oude scheepsbel om het gehele team in enkele minuten samen te roepen ….

Een gezellig kantoor

“We wilden een aangename  werkplek zonder hokjes, die het imago van een transparant advocatenkantoor dat openstaat voor directe communicatie versterkt. En dat gevoelig is voor kunstwerken– we zijn partner van het Festival Artonov, dat samenwerking tussen kunstvormen aanmoedigt, merkt Laurence Hayaux op. Het antwoord van Alternativ liet niet lang op zich wachten. In overleg met FLINN koos de interieurarchitect voor glazen wanden die zorgen voor een goede geluidsisolatie met respect voor de vertrouwelijkheidsverplichtingen die inherent zijn aan het beroep van advocaat. Een keuze die door de advocaten van FLINN enthousiast werd onthaald: “De glazen wanden vergroten bovendien de ruimte en maken ze visueel lichter.” Om aan de tweede eis van FLINN te voldoen, zorgde de interieurarchitect voor lijsten om foto’s en schilderen op te hangen aan de grote witte muren van het kantoor. De kunstwerken zullen dus niet ontbreken.

Alternativ, een ideale partner

“We hebben al eerder met Alternativ samengewerkt en we waren zeer tevreden over hun inzet en de luisterbereidheid van de projectverantwoordelijke. De operationele teams zijn uitzonderlijk efficiënt. Onder tijdsdruk –we moesten onze respectievelijke kantoren op 25 augustus verlaten en FLINN opende de deuren op 1 september -, hebben we voor een vertrouwensrelatie gekozen en de inrichting van het kantoor van FLINN opnieuw toevertrouwd aan Alternativ,” zegt Laurence Hayaux. Ze is blij met die keuze en wijst op de de reactiviteit van de teams die Alternativ samenbracht en hun geweldige stiptheid. “Het is echt een plezier om met Alternativ samen te werken,” besluit ze, kijkend naar de affiche voor de derde editie van Artonov die plaatsvindt op 13, 14 en 15 oktober.

 

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Catifa 60
Catifa 60

Arper

Reply
Reply

Steelcase

Glazen wanden
Glazen wanden

Wanden