KPMG Brussels - Realisatie Van Alternativ

KPMG Brussels_

2018 - 10.000 m2 - Design & Build

KPMG neemt zijn intrek op Brussels Airport, the Best Place to Work!

Steeds meer prestigieuze bedrijven verhuizen naar kantoren die zich op de terreinen van grote luchthavens bevinden. Dat is ook het geval met het nieuwe hoofdkantoor van KPMG. Deze professionele dienstverlener inzake audit, belastingen en adviesverlening nam zijn intrek in negen verdiepingen van het PassPort-gebouw op Brussels Airport. Kantoren ingericht door Alternativ met focus op levenskwaliteit, milieuvriendelijkheid maar ook op moderne technologieën. Het adembenemende uitzicht op de start- en landingsbanen geeft de medewerkers vleugels!
KPMG is een dynamisch bedrijf dat de locatie van zijn kantoren met zorg kiest. Het Antwerpse KPMG-kantoor verhuisde onlangs naar de ecologische site Post X van 4000 vierkante meter in Berchem, niet ver van de ring en het station. Toen KPMG besliste ook de kantoren in Brussel te verhuizen, viel de keuze op het PassPort-gebouw op Brussels Airport vanwege de toegankelijkheid en de mobiliteit van het luchthaventerrein – in alle opzichten ‘the New Place to Work’!

Alternativ stond in voor de inrichting van beide gebouwen en kreeg daarvoor een strakke deadline. “Het succes van beide inrichtingsprojecten is te danken aan de sfeer van vertrouwen en dialoog die vanaf het begin ontstond met de teams van Alternativ”, zegt Ingrid Sitters, Director Facilities bij KPMG België.

Een groener hoofdkantoor

Stel je voor: 12.000 vierkante meter kantoorruimte in een gebouw met flonkerende gevels in glas. De werknemers kunnen er volop profiteren van natuurlijk licht en dat is niet alleen milieuvriendelijker maar verhoogt ook het comfort op het werk. Voor het gigantische atrium met binnengroen werd gekozen voor biofiel design, dat een positieve invloed heeft op de gezondheid en een stimulerende pauze biedt gedurende de werkdag. Het gebouw zelf, dat de naam ‘PassPort’ kreeg, heeft een very good BREEAM-beoordeling gekregen (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een methode om de milieuprestaties van een gebouw te berekenen. Investeren in zo’n gebouw betekent nadenken over de noodzaak om de ecologische voetafdruk van de mens drastisch te verkleinen. Daarom heeft Alternativ voorrang gegeven aan duurzame materialen voor de inrichting van de kantoren.

Een resoluut positieve ‘look & feel’

Op basis van de ambities van KPMG inzake welzijn op het werk heeft Alternativ een nieuwe manier van werken voorgesteld door werkplekken te creëren die voldoen aan de verschillende behoeften van de werknemers tijdens de werkdag. Enkele voorbeelden? Een open Space, maar op mensenmaat, waar ook aparte bureaus aanwezig zijn, zones voor individueel of teamwerk, sociale ruimtes (koffiehoek, ruimte voor het organiseren van evenementen), …
Omdat bewegen een positieve invloed heeft op de productiviteit, koos KPMG voor verstelbare bureaus en ‘Gesture’ bureaustoelen (Steelcase), geïnspireerd op de bewegingen van het menselijk lichaam. Deze stoel werd ontworpen als interface tussen het menselijk lichaam en de nieuwe technologieën.
Uiteraard ontbreken de nieuwe technologieën niet in de nieuwe kantoren van KPMG. Schermen en documenten delen, audio- en videoconferenties zijn communicatiemiddelen die de uitwisseling van informatie binnen het bedrijf vergemakkelijken. Daarom heeft Alternativ in alle zalen aanraakschermen geïnstalleerd.
Ingrid Sitters, Director Facilities bij KPMG België, is zeer tevreden over de samenwerking met Alternativ en wijst vooral op het inzicht waarvan de teams blijk hebben gegeven: ze hebben een hypermoderne, efficiënte en tegelijk inspirerende werkruimte gecreëerd die perfect aansluit bij de filosofie van het bedrijf.

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Privé: Framery Q
Privé: Framery Q

Framery

Dock
Dock

Lande

Lagunitas
Lagunitas

Coalesse

Bam : De levensboom, meer dan een symbool!