fbpx

Bam : De levensboom, meer dan een symbool!_

2018 - 1.600 m2 - Design & Build

We brengen heel wat tijd door op onze werkplek. We moeten ons er dus goed voelen.

Iedereen is het erover eens dat psychologisch welzijn een impact heeft op de individuele en collectieve prestaties.

Daarom nam Alternativ op verzoek van BAM Contractors de onthaalruimte van het bedrijf onder handen en maakte er een levendigegezellige en inspirerend plek van.

Het BAM huis, gevestigd in Neder-Over-Heembeek, omvat BAM België, BAM Contractors (een van de grootste bouwbedrijven in België), Kairos (een belangrijke speler op de vastgoedmarkt in ons land) en BAM PPP (actief in alle fasen van publiek-private samenwerkingsprojecten).

In het gebouw zijn dus verschillende activiteitsectoren ondergebracht en het bedrijf telt bijna 1700 werknemers.

 

Zoals bij de meeste bedrijven is het onthaal van het BAM huis het eerste contactpunt met de bezoekers.

Hoe zag het eruit? Een balie in een groot atrium dat op de zittingzaal in een gerechtsgebouw lijkt.

Tenminste, zo was het vroeger! Want sinds de werken die Alternativ er heeft uitgevoerd, heeft het atrium een tweede adem gekregen.

Véronique Van Den Berghe, Facility Manager bij BAM Contractors, vertelt hoe een klein project een grote werf werd: “Eerst wilden we het onthaal opfrissen, dat zich in een verloren hoekje van een enorme open ruimte bevond….. Maar dit project mondde uiteindelijk uit in de volledige renovatie van de benedenverdieping en de visuele integratie van de andere verdiepingen. De medewerkers en de klanten bewegen zich nu in een serene en elegante omgeving die uit verschillende vernuftig ontworpen werkruimten bestaat. “

Het onthaal, dat het middengedeelte van de benedenverdieping in beslag nam, is een multifunctionele zone geworden met een loungehoek, ruimten met meer privacy en banken in de vorm van een podium voor groepspresentaties. Het overige gedeelte van de benedenverdieping kreeg een gezellig design, met een koffiehoek in brasseriestijl met stopcontacten en wifi, en een business center met verschillende vergaderzalen.

Zo is deze verdieping een echte ontmoetingsplek geworden: elke vierkante centimeter wordt benut, hier om te werken, daar om te een babbeltje te slaan of te ontspannen.

Tree of Life

Hoe werd het centrale gedeelte van het atrium gedecoreerd?

“Het idee van de Tree of Life, de levensboom, het symbool van het leven en communicatie (zie de palaverboom in Afrika ), samengesteld uit verticale houten latten, viel bij iedereen onmiddellijk in goede aarde! ” zegt Véronique Van Den Berghe enthousiast.

Dit centrale element opent namelijk een perspectief op de twee verdiepingen van het gebouw, nodigt de blik uit om hoger te kijken, zichzelf te overstijgen en omsluit een loungehoek met scherm en een geïntegreerde bank in de vorm van een podium om een gezellige toets toe te voegen.

Kortom, het atrium met zijn Tree of Life is de “hotspot” van het BAM huis!

Véronique Van Den Berghe is er erg tevreden mee en looft de coherentie van het project van Alternativ. “Een zone zonder ziel werd omgevormd tot een levendige ruimtewarminspirerend visueel en grafisch coherent en multifunctioneel (loungehoek, werkcafé, vergaderzalen, podium ….), die bezoekers en medewerkers naar eigen wens kunnen gebruiken. Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de reactiviteit, het scherpe inzicht en de professionaliteit van Alternativ – van het opfrissen van een ruimte tot een volledige omvorming, echt een geslaagde opdracht! ”

 

 

  • Design & Build :
    • Démolition, cloisons Gyproc, cloisons vitrées, portes, revêtement de sol tapis, vinyl, carrelage,douches,toilettes,menuiserie, peinture,papier peint,mobilier
  • Quelques partenaires pour le Mobilier :
    • Steelcase
    • Robberechts
    • Martex
    • Wilkhahn
    • La Palma
    • Arper
    • Wiesner Hager

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

FrameOne Bench
FrameOne Bench

Steelcase

Pigreco Collection
Pigreco Collection

Martex

media:scape
media:scape

Steelcase

KPMG Antwerpen

Geïnspireerd ?