ARHS Developments Belgium

ARHS Developments Belgium_

2022 - 800 m2 - Design & Build

 

Arηs Developments Belgium, een bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareontwikkeling en IT-projecten, deed een beroep op Alternativ voor een Design & Build-project. Meteen de gelegenheid bij uitstek om Victoria Penanhoat, Interior Designer bij Alternativ, te interviewen over het begrip look & feel en de trends van het moment.

Arηs (/aris/) betekent eigenlijk ‘geavanceerde en betrouwbare informatiesystemen’. Dat verklaart de naamkeuze van dit internationale bedrijf dat gevestigd is in Zaventem en vestigingen heeft in het Groothertogdom Luxemburg, Griekenland, Italië, Frankrijk, Portugal, Bulgarije en Jordanië.

Net als alle grote bedrijven weet Arηs als geen ander dat een aangename werkomgeving de motivatie op de werkvloer en de professionele ontwikkeling stimuleert. Niet verwonderlijk dus dat Ann De Ridder, Managing Director van Arηs Developments Belgium, vertrouwde op de expertise van Alternativ voor een Design & Build-project van 800 m2. Natalie Schoonjans, Sales & Project Manager bij Alternativ, nam het volledige projectbeheer op zich. Victoria Penanhoat boog zich over het ontwerp in co-creatie met Ann De Ridder.

Een sterke identiteit met een elegante uitstraling!

Op basis van de noden van de werknemers die door Arηs werden aangegeven, bepaalde Alternativ de circulatieruimtes en richtte het twee verdiepingen in met twee open ruimtes geflankeerd door kantoren, grote vergaderzalen, geluiddichte cabines en een workcafé om de sociale contacten te bevorderen.

“Zodra de space planning was goedgekeurd, werkten we samen met Ann De Ridder om de look & feel op punt te stellen”, zegt Victoria Penanhoat.

Die look & feel gaat verder dan het logo en de merkkleuren en bestaat erin een coherente visuele sfeer te creëren wat ruimte, vorm, kleur en textuur betreft. Zo besteedde Victoria in het bijzonder aandacht aan de integratie van de kleurcodes van de klant, die op zoek was naar een omgeving die noch te vrouwelijk noch te mannelijk was. “Neutraal zwart in combinatie met messing voor een vrouwelijke toets, groen, structuurbehang in dezelfde tinten en de aanwezigheid van het edele materiaal hout gaven de kantoren een sterke identiteit en een elegante, casual chic uitstraling. Daarna heb ik het ontwerp van de kantoren afgestemd op de eigenheid van elke werkruimte, de vergaderzalen, de keuken, …” 

Kantoorruimtes die de nieuwste trends integreren.

De integratie van de natuur in de werkruimte is geen vluchtige modegril. Werknemers houden van natuurlijke en duurzame elementen. Dat vertaalt zich bij Arηs in de sterke aanwezigheid van de kleur groen en de keuze voor hout voor de receptiebalie en de gang. Beide werden op maat gemaakt dankzij de expertise van Alternativ.

Ook de ‘Homey’ stijl mocht niet ontbreken. Net als thuis wordt er een warme, gezellige sfeer gecreëerd met veel gemeenschappelijke ruimtes voor sociale contacten om het kantoor tot leven te brengen. 

Tot slot is ook recyclage een belangrijke trend dankzij de algemene bewustwording over het positieve effect van afvalvermindering. Bovendien bespaart het ook geld, legt Victoria uit.   

“Ons team stond ook in voor de levering van het meubilair. We hebben sommige zittingen van de bestaande stoelen gerecupereerd, waardoor het vrijgemaakte budget voor nieuwe spullen elders kon worden aangewend en we de klanten een veel ruimere keuze aan bekledingsmodellen konden aanbieden dan wat mogelijk is voor nieuwe zittingen. Decoratieve stoffen zijn er voor alle smaken. Vervolgens moest ik alleen nog de nieuwe elementen en de gerecycleerde materialen op elkaar afstemmen.”   

Dit erg inspirerende project werd in juni 2022 afgerond. En omdat een samenwerking nu eenmaal nog beter verloopt als je elkaar kent, besloot Arηs om opnieuw een beroep te doen op Alternativ voor hun andere kantoren in Luxemburg en Namen.  

Project Manager: Natalie Schoonjans

Designers: Victoria Penanhoat & Brigitte Devos

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Glazen wanden
Glazen wanden

Wanden

Privé: Framery Q
Privé: Framery Q

Framery

ARROW ECS Belgium