Nieuwe kantoren voor KPS Belgium

KPS Belgium_

2023 - 300 m2 - Design & Build

Een ruimte om samen te komen

Voor haar nieuwe kantoren gelegen in de Greenhouse Collection in Antwerpen, deed KPS België een beroep op Alternativ om een ruimte van 300 m2 te creëren waar consultants konden samenkomen, samenwerken en training konden krijgen wanneer ze niet op opdracht buiten waren.

Een zone voor iedere functie

KPS België ondersteunt bedrijven in hun digitale transformatie door haar experts op opdrachten te plaatsen bij haar klanten. Dit betekent dat het gebruik van werkplekken binnen de kantoren van KPS flexibel en willekeurig is. Voor Justine Seys, Partner bij KPS, was het echter duidelijk dat er een omgeving moest worden gecreëerd die medewerkers aanmoedigt om samen te komen wanneer ze niet op opdracht zijn.

Dit gaf aanleiding tot het idee om een ruimte te creëren die voldoet aan alle behoeften van dit mobiele team:

  • Samenkomen
  • Samenwerken
  • Training

De voorkant van het kantoor is gewijd aan informele bijeenkomsten met een grote keukenruimte die uitnodigt tot discussie. We hebben ook nissen gecreëerd die visuele en akoestische scheiding bieden van de rest van de ruimte. Deze ruimte is bijzonder geschikt voor ad-hoc vergaderingen en snelle discussies over lopende projecten.

Verder in de ruimte hebben we een gebied gecreëerd dat is gewijd aan samenwerking. Enerzijds is er een hoge tafel die een team in staat stelt om samen te komen, te brainstormen en de status van lopende projecten te bespreken. Anderzijds is een Box Evidence van Mecanalu in deze ruimte geïntegreerd. Deze box biedt plaats aan vijf personen rond de tafel en stelt het team in staat om de besproken elementen op het scherm te delen. Dankzij de akoestische kwaliteit maakt de box het mogelijk om een volwaardige vergaderruimte te creëren zonder dat er aan de technische opstelling van het gebouw hoeft te worden gesleuteld.

 

De rest van het kantoor bestaat uit 18 individuele werkplekken die, afhankelijk van hun locatie, meer of minder isolatie mogelijk maken. Een individuele Mute geluidsisolerende cabine is geïnstalleerd om isolatie en vertrouwelijkheid te bevorderen tijdens gesprekken wanneer dat nodig is. Het bankje voor 6 personen, het whiteboard, en de inham van dit specifieke gebied achter de cabine voldoen aan de derde behoefte, namelijk: een zone die bevorderlijk is voor training.

De Identiteit van het Bedrijf Uitgedrukt in de Fysieke Ruimte

Om het imago van het bedrijf te weerspiegelen en het gevoel van verbondenheid onder werknemers te versterken, heeft het ontwerpteam van Alternativ KPS-kleuren geïntegreerd in deze fysieke ruimte met blauwe muren en helderoranje elementen.

Tot slot zijn warme materialen zoals fluweel en hout gecombineerd en toegepast in de hele ruimte om een comfortabele sfeer te creëren.

Tribeca Capital Partners