Howden Belgium - Alternativ

Howden Belgium_

2024 - 500 m2 - Design & Build

Het heruitvinden van het merkimago op de werkplek

In hedendaagse werkruimtes is het merkimago een cruciaal element voor het succes van een bedrijf. In 2020 deed Howden Belgium een beroep op Alternativ voor de inrichting van hun nieuwe kantoor in Zaventem. In 2023 doet zich een nieuwe uitdaging voor: het bedrijf vernieuwt volledig haar merkidentiteit en dit moet zich weerspiegelen in haar fysieke ruimtes. Het is in dit opzicht dat Howden Belgium het expertise van Alternativ heeft ingeroepen om haar kantoren te heroverwegen en te renoveren, zodat ze volledig haar nieuwe identiteit en kleuren belichamen, terwijl ze functionaliteit en comfort voor haar medewerkers garanderen. Bovendien plande het bedrijf als onderdeel van haar uitbreiding ook de inrichting van een nieuwe verdieping van 230m². Een project dat deel uitmaakte van deze algehele renovatie om te voldoen aan de groeiende behoeften van het bedrijf.

Behoefteanalyse en co-creatie

We zijn dit project begonnen door de specifieke behoeften van Howden Belgium zorgvuldig te analyseren. « Om op maat gemaakte oplossingen te ontwerpen, moesten we begrijpen hoe de teams werkten. Wie zijn de gebruikers van deze ruimte? Wat zijn hun werkmethoden? Hoeveel zouden er op dit platform zijn en hoe vaak zouden ze moeten samenwerken? Deze vragen stelden ons in staat om een passende werkruimte te ontwerpen » legt Blandine Mobio, projectmanager bij Alternativ, uit.

Door nauw samen te werken met Herman Kerremans, CEO van Howden, en Nancy Wijnants, de assistent van de CEO, konden we de visies en aspiraties van het bedrijf integreren en tegelijkertijd onze technische expertise inbrengen.

Gedurfd ontwerp en verfijnde elegantie

Om het merkimago van Howden Belgium te belichamen, koos Alternativ voor een verfijnde maar effectieve benadering. « We hebben de iconische kleur van het merk, groen, doordacht gebruikt. In plaats van alleen maar te kiezen voor een groene of plantaardige omgeving, hebben we het geïntegreerd door middel van geometrische vormen en met de hand beschilderde grafische elementen, waardoor een buitengewoon visueel verband ontstaat zonder overweldigend te zijn. De favoriet van het Howden-team was ons voorstel om een houten latwand te creëren die op een nieuwe manier wordt onthuld, waarbij keukenapparatuur en opslag worden benadrukt. Het decoratieve claustra geeft een unieke stijl met behoud van zijn warme signatuur in deze nieuwe werkomgeving. We hebben ook bijzondere aandacht besteed aan lichteffecten om de ruimte te sublimeren en een gastvrije sfeer te creëren. »

Het resultaat? Een ruimte die moderniteit en elegantie uitstraalt, maar toch trouw blijft aan de identiteit van Howden.

Comfort en welzijn in het hart van de inrichting

Bewust van het belang van het welzijn van de werknemers, zorgde Howden Belgium ervoor dat het gekozen meubilair ergonomisch en comfortabel was. « We kozen voor in hoogte verstelbaar meubilair van Steelcase om een gezonde houding te bevorderen die voor iedereen geschikt is. »

Bovendien zorgt de creatie van diverse zones, zoals sociale, samenwerkings- en concentratieruimtes, ervoor dat elke werknemer de omgeving kan vinden die het beste bij hen past om effectief te kunnen werken.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Milieubewustzijn staat centraal voor Howden. Daarom hebben we ons ingezet om duurzame oplossingen in het project te integreren. « Bijvoorbeeld, we kozen ervoor om het bestaande tapijt, van goede kwaliteit, te behouden uit oogpunt van hergebruik en afvalvermindering » verklaart Blandine. Bovendien zijn het vervangen van armaturen door LED-verlichting en het kiezen van duurzame materialen die lang meegaan, keuzes die zijn gemaakt met het oog op een positieve impact op de planeet.

Uitdagingen en successen

Ondanks enkele technische uitdagingen, met name met betrekking tot afwerkingsdetails als gevolg van de structuur van het gebouw zelf, slaagde Alternativ erin om de uitdaging aan te gaan. « Het werk aan de afwerking was bijzonder nauwgezet, maar we zijn er trots op dat we dit resultaat binnen de gestelde termijn hebben kunnen opleveren » zegt Blandine. Het succes van dit project was zo groot dat Howden Belgium een beroep deed op Alternativ om hetzelfde concept te reproduceren in een ander kantoor in Antwerpen. Voor Blandine Mobio en het hele team van Alternativ was werken aan het project van Howden Belgium een verrijkende ervaring. « Niets is bevredigender dan zien hoe ideeën werkelijkheid worden en bijdragen aan het creëren van een werkomgeving die esthetisch, functioneel en in lijn is met de identiteit van het bedrijf » besluit ze.

Voor / Na: Van 2020 tot 2024

U kunt de producten van deze realisatie vinden in onze productcatalogus

Framery One
Framery One

Framery

Gesture
Gesture

Steelcase

UNICEF Belgium