EFFICY, Co-Working & Co-Living in dezelfde ruimte

Efficy_

2022 - 800 m2 - Design & Build

Le Co-Working & Co-Living, een concept in het teken van gastvrijheid 

Hoe kan een internationaal bedrijf het zijn werknemers die op verplaatsing zijn in de verschillende vestigingen, nog comfortabeler maken? Dankzij Co-Working & Co-Living, dat hotelkamers voorziet in een gezellige werkomgeving, komt Efficy met een relevant en innovatief antwoord op deze pragmatische vraag. 

Efficy, Europa’s grootste leverancier van oplossingen voor het beheer van klantenrelaties (CRM), wilde het welzijn van al zijn werknemers nog meer stimuleren. Het toonaangevende bedrijf, dat meer dan 500 werknemers telt die voornamelijk in Europa verspreid zijn, is gevestigd in een gloednieuw hoofdkantoor in Brussel en maakte van die verhuis meteen gebruik om een uiterst innovatief concept voor te stellen. ‘Efficy – ReShape the Work Experience’ streeft er dan ook naar om aan alle noden van de werknemers te voldoen, meer bepaald door hotelkamers aan te bieden die ze kunnen boeken voor zakenreizen. Een concept dat samenwerking stimuleert.

Efficy deed een beroep op Alternativ om dit concept te concretiseren en een werkruimte te creëren waar alle medewerkers kunnen werken, leven, eten en slapen. “Op een leegstaand terrein van 800 m2 hebben we 5 kamers en een erg praktische keuken op maat ingericht met als doel om werknemers samen te brengen, samenwerking te vergemakkelijken en teamevenementen te organiseren”, aldus Delphine Fromont en Guillaume Duquesne, beiden ontwerper bij Alternativ.

Van werkplek naar leefruimte

Co-Working + Co-Living = een plek waar het goed is om te werken en te leven. Deze optelsom van de klant werd door Delphine en Guillaume grondig geanalyseerd, ontcijferd en vertaald in een 100% innovatieve leefruimte. “We hebben de kamers voorzien van douches en al het nodige comfort voor een rustpauze. Daarnaast hebben we een keuken ontworpen die 1/3 van de ruimte in beslag neemt en waar je na de werkuren een lekkere maaltijd kunt bereiden. Maar een douche heeft watertoevoer nodig en een keuken ventilatie … Kortom, technische vereisten die we uiteraard hadden ingecalculeerd!”   

Net deze totaaloplossing voor het project maakt het werken met een bedrijf met een ‘Design & Build’-aanpak – zoals Alternativ – zo interessant. Van de briefing met het bedrijf tot de uitvoering van de werken en alle technische vereisten: alles wordt zorgvuldig uitgedacht, overwogen, ingecalculeerd en onmiddellijk geregeld. Een hele opluchting voor de klant.

De kracht van teamwerk

Bovendien zorgen de complementaire benaderingen van de teams van Alternativ vaak voor vuurwerk. “Het grote talent van Delphine zijn haar concepten en de manier waarop ze zich kan projecteren in een project, terwijl ik dan weer goed overweg kan met verschillende software zoals AutoCAD en Pcon. Dit project vereiste iteratie- en validatiefasen om de volgende stappen te kunnen bepalen. We hebben echt een grote flexibiliteit aan de dag gelegd. Alleen ga je sneller, met twee ga je verder”, zegt een ietwat filosofische Guillaume.

Een ding is zeker: het concept van Co-Working & Co-Living dat gecreëerd en geïntroduceerd werd door Efficy, werd nauwgezet vertaald in een innovatieve werkplek. “Deze plek is het resultaat van een co-creatieproces tussen de klant en Alternativ. We hebben echt met hen samengewerkt om hun noden en hun wens om de werkruimte een industriële start-upstijl te geven, te concretiseren. Efficy wil dit concept – dat perfect past bij hun bedrijfscultuur – dan ook toepassen in andere kantoren in het buitenland”, besluiten de twee ontwerpers trots.

Project Manager: Natalie Schoonjans

Designers: Delphine Fromont & Guillaume Duquesne

U kan de producten van deze realisatie terug vinden in onze catalogus_

Privé: Framery One
Privé: Framery One

Framery

Privé: Framery Q
Privé: Framery Q

Framery

Cronos Europa