EcoVadis kent de zilveren medaille toe aan Alternativ Workspace Solutions

Zilveren EcoVadis-Medaille

EcoVadis kent aan Alternativ de zilveren medaille toe voor hun duurzame betrokkenheid

Wij zijn trots om aan te kondigen dat we de prestigieuze Zilveren Medaille van EcoVadis hebben ontvangen voor het jaar 2023. Deze onderscheiding is het resultaat van de uitgebreide MVO-evaluatie van ons bedrijf en moedigt ons aan om ons streven naar een steeds duurzamere wereld voort te zetten via onze activiteiten.

De zilveren medaille: Wat betekent dit?

Deze zilveren medaille betekent dat Alternativ na de evaluatie van EcoVadis behoort tot de top 25% van beoordeelde bedrijven, met een score tussen 59 en 69 op een totaal van 100 punten. De evaluatie omvat eenentwintig MVO-criteria gegroepeerd in vier thema's:

  • Milieu
  • Arbeids- en Mensentechten
  • Ethiek
  • Duurzame Inkoop

Deze criteria zijn afgeleid van internationale MVO-standaarden, zoals de tien principes van het UN Global Compact, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de Global Reporting Initiative (GRI), de ISO 26000-norm, de CERES-principes en de richtlijnen inzake bedrijven en mensenrechten van de Verenigde Naties, ook bekend als het "Ruggie-kader".

Waarom hebben we deelgenomen aan de EcoVadis-beoordeling?

Deelnemen aan de EcoVadis-beoordeling was voor ons een natuurlijke stap, als een bedrijf dat zich inzet voor MVO. We geloven sterk dat het onze plicht is tegenover onze klanten, onze medewerkers en onze planeet om bewuste en verantwoordelijke keuzes te maken. De EcoVadis-beoordeling bood ons een objectieve methode om onze MVO-praktijken te beoordelen en te vergelijken met de beste praktijken in de industrie.

Médaille d'argent EcoVadis
Thema's Ecovadis

De relevantie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens Alternativ

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet slechts een initiatief, maar een fundamentele waarde die elk van onze acties leidt. Wij geloven dat bedrijven een essentiële rol spelen in het creëren van een betere wereld, en dit weerspiegelt zich in onze dagelijkse zakelijke beslissingen. Van het kiezen van duurzame materialen tot het bevorderen van eerlijke arbeidsomstandigheden, streven we ernaar MVO te integreren in elk aspect van onze activiteiten.

Deze medaille inspireert ons om onze inspanningen voort te zetten en voortdurend onze normen te verhogen voor een duurzamere toekomst

Wilt u onze EcoVadis beoordelingsinformatie ontvangen of meer weten over onze MVO-aanpak?