Notre page Facebook Notre compte Twitter Notre page LinkedIn Notre page Instagram Notre page Pinterest
Steelcase

Nous contacter

Dossiers


Wat betekent SMART + CONNECTED ?

Wat als de technologie het grootste deel van onze dagelijkse stress op het werk kan wegnemen en ervoor zorgt dat we kunnen focussen en ons werk zo goed mogelijk doen?

Voor u naar huis vertrekt, kunt u via diverse apps op uw smartphone de verkeersfiles checken, uw webcam thuis bekijken, uw thermostaat iets hoger zetten en zelfs boodschappen bestellen die u onderweg kunt oppikken. De technologie helpt ons tijd en geld te besparen, en verbetert in sommige gevallen zelfs ons leven. Dus waarom zou de technologie ook niet kunnen helpen om op het werk beter te presteren?

 

Word slimmer


Beeld u even in dat uw werkplek data kan gebruiken om uw dagelijks leven te verbeteren, net zoals uw gps u helpt om de weg naar huis te vinden.

Een app op uw telefoon zou u bijvoorbeeld kunnen vertellen wie er aanwezig is op het kantoor en welke vergaderzalen er beschikbaar zijn.

Een werkstation met geïntegreerde sensor zou het licht kunnen inschakelen als u aanwezig bent, zodat u zich ongestoord kunt concentreren op uw werk. Uw bedrijf zou informatie kunnen verstrekken over de ruimtes die u en uw collega's het meest gebruiken, en u laten weten wanneer deze ruimtes niet beschikbaar zijn voor medewerkers.

Data verzamelen biedt enorme mogelijkheden.
 

Data alleen zijn niet voldoende. “Connected Doesn’t Mean Smart” (geconnecteerd betekent niet intelligent) schrijft James Norman, IT-manager voor de Britse openbare sector bij Dell EMC, in zijn artikel dat verscheen in Internet of Business. "Miljoenen geconnecteerde toestellen toevoegen en een enorme hoeveelheid data genereren zorgt voor grote verwarring, tenzij je op voorhand bepaalt wat je met deze schat aan gegevens wilt doen."

‘Big data’ kunnen ons letterlijk overspoelen. Maar als je die data ten dienste stelt van een efficiënte strategie om de echte problemen van werknemers op te lossen, dan worden bedrijven steeds intelligenter. Zo creëren ze een flexibelere werkomgeving en zorgen voor een heus concurrentievoordeel.

"Bedrijven die vooroplopen, zien de opportuniteiten" zegt Scott Sadler, directeur Integrated Technologies bij Steelcase. "Voor ons is dit een echte kans om technologie en werkruimte met elkaar te verbinden en een ​​betere werkervaring te creëren."

 
Iedereen geconnecteerd


De feiten bevestigen het: een goed ontworpen werkruimte kan een plek worden die het werk van iemand makkelijker maakt en zin geeft om met zijn collega’s geconnecteerd te worden om gemeenschappelijke doelstellingen te delen. Een werkruimte die toelaat om het beste van zichzelf te geven, respecteert het sociale karakter van werken door het creëren van omgevingen die de teamspirit stimuleren en samenwerking aanmoedigen.

De globalisering van het werken neemt toe. Individuen en teams moeten in staat zijn om samen te werken en te innoveren, ongeacht of ze zich bevinden in een gemeenschappelijke werkomgeving of op duizenden kilometers afstand van elkaar. Bij een verspreid team heb je de juiste tools nodig om de medewerkers met elkaar te verbinden. Een permanente afstand tussen hen kan ervoor zorgen dat een deel van het menselijk kapitaal en het vertrouwen in teamwork verloren raakt. Het inschakelen van technologie om het menselijk contact te verbeteren laat geconnecteerde werkruimtes toe om de kwaliteit van de communicatie te verbeteren. Het bevordert ook verschillende manieren van werken en natuurlijke werkritmes.

Geconnecteerde ruimtes laten bedrijven ook toe om een betere kijk te hebben op de behoeften van hun werknemers. Dat helpt managers om betere beslissingen te nemen en flexibeler te zijn. De in real-time verzamelde data over de manier waarop medewerkers in hun omgeving werken, kunnen een bedrijf helpen om zijn energie en middelen beter te concentreren. Zo kan men sneller veranderingen invoeren en zorgen voor een productievere en dynamischere werkomgeving.

"De werkplek moet zich aanpassen aan ons werk," verklaart Scott Sadler. "Ze moet ons de juiste ruimte geven op het juiste moment. En als de ruimte niet bij ons past, is het volkomen absurd om ze kost wat kost zo te willen houden. Maar we kunnen ze alleen veranderen als we weten hoe ze wordt gebruikt."

Wat is een ‘SMART + CONNECTED’ werkplek?
 

Intelligente en geconnecteerde werkruimtes brengen mensen, ruimtes en technologie bij elkaar om de spanningen en frustraties weg te nemen die bestaan ​​tussen werknemers en hun werkplek. De bestaande oplossingen zorgen dat individuen, teams en het hele bedrijf optimaal presteren. In het artikel ‘Driving the Wellbeing of People’ in het 360° Magazine verneemt u meer over hoe intelligente en geconnecteerde werkruimtes de werkervaring kunnen verbeteren.

Auteur
Rebecca Charbauski

 


Autres actualités

La qualité relationnelle, tout un programme !

Et s’il suffisait de donner de la place...à l’espace !

Nous recrutons !

Nouveaux bureaux pour Tessares

Nous avons privilégié une relation de confiance